Her er en meget nem opskrift på søndagshorn, der er fyldt med en skøn mandelremonce. Hornene bage smed bagepulver, og skal derfor ikke hæve.
Søndagshorn er lækre kager, der er fyldt med en skøn mandelremonce.
Kagerne laves af en dej med bagepulver, og derfor skal de ikke hæve. Som du kender det fra bla. scones.
Se også: Luftige horn med creme bagt af bløddej
Derfor kan du også bage hornene på kort tid, men du får altså stadig en virkelig lækker kage til kaffen.
Opskriften giver 16 lækre kagehorn, der er fyldt med en dejlig mandelremonce. God bagelyst.
Opskrift på søndagshorn
Søndagshorn
Ingredienser
Dej
- 250 gram hvedemel
- 15 gram bagepulver
- 75 gram smør - koldt, i små tern
- 30 gram sukker
- 80 gram mælk
- 1 æg
Fyld
- 40 gram smør - blødt
- 50 gram sukker
- 7 gram vaniljesukker
- 35 gram mandler - hakkede
Pynt
- 1 æg - piskes sammen med lidt mælk
- perlesukker
- mandler - finthakkede
Sådan gør du
- Til søndagshorn starter du med lave dejen. Det er både nemt og hurtigt. Her blandes hvedemel grundigt med bagepulver og sukker.
- Tilsæt koldt smør i tern, og smuldr smørret godt ud i melblandingen, så det kommer til at minde om revet ost.
- Pisk mælk og æg sammen, og saml dejen med det. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt lynhurtigt dejen. Ælt ikke for meget.
- Del dejen i to lige store dele, der hver rulles ud til en cirkel på ca. 25-30 centimeter i diameter. Husk mel, så dejen ikke hænger fast.
- Del hver dejcirkel i otte lige store trekanten.
- I en skål røres alle ingredienserne til fyldet/remonce sammen.
- Læg en lille klat fyld/remonce på den brede ende af hver trekant, og rul sammen til små horn, der bøjes let. Husk at lade spidsen ligge under hvert horn.
- Stilles på bageplade med bagepapir. Pensles med sammenpisket æg og mælk, og drysses med perlesukker og hakkede mandler.
- Søndagshorn bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have ca. 12 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De bagte søndagshorn køles af, hvorefter de er klar til at blive nydt.
Hornene kan dog med fordel spises lune, hvor de smager endnu bedre.
Her er kagerne fyldt med mandelremonce, men du kan også bruge andet fyld. Eks. Nutella, en marmelade eller hvad du ellers synes om.
Fryseegnet: Du kan sagtens fryse søndagshornene ned til senere brug. Kan tøs op ved stuetemperatur eller i mikroovn.
Se også: Kærnemælkshorn - opskrift på lækre horn med hindbær
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Birgit Tamberg Andersen
jeg er glad for Madens Verden, men jeg har 2 mindre problemer
- Når jeg skriver en opskrift ud kan jeg ikke få det til at passe med mindre den kan være på 1 side fx ved at formindske - hvis den fylder 2 sider forsvinder der noget i overgangen mellem side 1 og 2.
- Nogle ag de links, der står nede under en opskrift leder over til noget andet en det, der står på linket
venlig hilsen
Birgit
birgit.tamberg3@gmail.com
Holger Rørby Madsen
Hej Birgit
Tak for det, og du bruger printknappen på siden? For her burde der være en særlig printudgave, der ikke laver links og andet 🙂
Du kan se printknappen nåår du er logget ind.
Alt det bedste
Holger