Her er min opskrift på chokoladebrud, der er nemme og luftige boller med masser af chokolade. De laves på en lidt speciel måde, og smager fantastisk godt.
Chokoladebrud er chokoladebollens Rolls Royce. En luftig og lækker luksusudgave, der samtidig er rimelig nem at lave.
Det særlige ved chokoladebrud er, at du hakker dejen i stykker med en metalskraber, hvilket giver chokoladebollen det specielle udseende.
Jeg har her anvendt en mørkchokolade med en kakaoprocent på 70, som jeg synes passer godt til.
Du kan selvfølgelig også bruge en lidt lysere chokolade til bollerne.
Se også de skønne opskrifter på:
Opskrift på chokoladebrud
Opskriften giver otte store chokoladebrud. De kan selvfølgelig også laves mindre, og så er bagetiden lidt kortere.
Chokoladebrud
Ingredienser
- 300 gram mælk - lunken
- 30 gram gær
- 450 gram hvedemel
- 30 gram sukker
- 7 gram salt
- 50 gram smør - blødt
- 2 æg
- 80 gram mørk chokolade
Sådan gør du
- Lunken mælk kommes i skålen til røremaskinen, og gæren smuldres i. Rør gæren ud med en ske, og sæt derefter skålen fast på røremaskinen. Anvend dejkrog..
- Hvedemel vejes af sammen med sukker og salt.
- Blødt smør vejes af. Tages ud af køleskabet i god tid, eller blødgøres i mikroovn.
- Ælt gradvist melblanding og smør ind i dejen, og ælt dejen 10 minutter ved middel hastighed.
- Tag dejen ud på bordet, træk den lidt aflang og fold sammen. Lægges i en skål beklædt med husholdningsfilm og et viskestykke, hvorefter dejen hæver i 45 minutter.
- Dejen tages op og lægges på køkkenbordet. Den skal ikke æltes yderligere. Lav en fordybning i dejen, og kom to æg i.
- Hak den mørke chokolade groft, og kom også den i.
- Fold nu dejen ind over sig selv som en pakke, og jo, æggene løber ud, men det gør ikke noget.
- Med en metalskraber samles dejen nu sammen og hakkes godt fra hinanden. Så hak og saml indtil dejen er godt hakket igennem. Saml dejen let igen med metalskraberen, og han den derefter ud i otte lige store stykker, som sættes på bageplade med bagepapir.
- Læg en dyb bradepande omvendt ovenpå og lad dine chokoladebrud efterhæve i cirka 45 minutter. Den dybe bradepande fjernes inden bagning.
- Chokoladebrud bages i en forvarmet ovn ved 220 grader over- og undervarme, hvor de skal have cirka 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte chokoladebrud køles af på en rist, hvorefter de er klar til at spise.
Du kan sagtens fryse dem ned, og tage op efterhånden som de skal bruges.
Optøs enten ved stuetemperatur eller i mikroovn.
Lisbeth Hansen
Kan jeg lave chokoladebruddene som en koldhævet dej og så bare hakke æg og chokolade i om morgenen når de skal bruges?
Holger Rørby Madsen
Hej Lisbeth
Ja, det bør du sagtens kunne. Blot anvendes lidt mindre gær. God bagelyst.
Alt et bedste
Holger
Joan Andreassen
Hej🙂
Er der et særligt formål med, at komme æggene i og hakke løs i dejen?
Bare til undren🤩🤩
Pia
Det er lidt generende at stort set alle bageopskrifter laves på røremaskine…. Er det slet ikke muligt at bage uden? 🙄😂
Holger Rørby Madsen
Hej Pia
Jo da - alle deje kan sagtens æltes i hånden. Men jeg synes det er nemmere med en røremaskine 🙂
Men du kan altså sagtens lave dem uden en røremaskine, og det gælder også disse chokjoladebrud.
Det giver i øvrigt også nogle gode armkræfter 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Danni Coelet
Man kan også købe en røre/køkken maskine, eller ønske sig én i gave, de er ikke så vanvittig dyre og man har glæde af den rigtig mange gange, og i mange år, jeg elsker min og kan kun anbefale dig at anskaffe dig én også.