Her får du opskriften på de bedste gulerodsbrud, der er nemme, bløde og lækre boller med masser af gulerod og solsikkekerner. Fryseegnet.
Gulerodsbrud er altid en sikker vinder, uanset om det er til morgenbordet eller madpakken. Og så er gulerodsbrudene en god måde at lokke lidt ekstra gulerod i ungerne på.
Inspirationen her kommer fra Jensens Madblog, som jeg arbejder lidt sammen med. Ellen bor i Skærbæk i Sønderjylland, lige ved Vadehavet.
Og hun har mange lækre opskrifter, som bestemt også er værd at prøve. Hermed anbefalet.
Her har jeg altså ladet mig inspirere af de skønne gulerodsbrud fra Ellen, som faktisk er ret nemme at lave. Men fremgangsmåden er lidt anderledes end med de normale boller med gulerod.
Opskriften passer med en bagepladefuld af gulerodsbrud, hvilket vil sige otte stykker.
Du kan dog nemt gange opskriften op, hvis du skal bruge en større mængde, men jeg synes det er praktisk med en opskrift, der passer til en bageplade.
Se i øvrigt også her hvordan du laver mine vidunderlige chokoladebrud.
Ingredienser til gulerodsbrud
Ingredienser
- 3 deciliter vand lunkent
- 30 gram gær
- 450 gram hvedemel
- 30 gram sukker
- 1 teskefuld salt
- 50 gram smør skal være blødt
- 2 æg
- 75 gram solsikkekerner
- 150 gram gulerod reven
Sådan gør du
- Kom lunkent vand i skålen til røremaskinen og smuldr gæren i. Brug dejkrog og rør gæren ud. Du kan selvfølgelig også lave dejen med håndkraft.
- Vej hvedemel af og bland det sammen med sukker og salt, hvorefter det gradvist æltes ind i dejen. Kom også det bløde smør ved og ælt ved middel hastighed i cirka otte minutter.
- Tag dejen ud på bordet, træk aflangt og fold sammen. Spænd op til en stor bolle, som lægges tilbage i skålen. Overdæk med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad hæve i 45 minutter.
- Riv gulerødderne på den grove side af rivejernet.
- Kom dejen ud på køkkenbordet, hvor du nu laver et hul/fordybning i midten af dejen. Kom æg i sammen med revne gulerødder og solsikkekerner.
- Find en metalskraber frem, fold dejen let sammen og hak den nu i små stykker. Æggene vil løbe ud, men bliv ved med at samle dejen med metalskraberne og hak videre indtil dejen er hakket godt i stykker. Du skal ikke samle dejen sammen igen.
- Hak den i stedet ud i otte lige store gulerodsbrud, som sættes på en bageplade med bagepapir.
- Stil en dyb bradepande omvendt oven på, og lad nu dine gulerodsbrud efterhæve i ca. 45 minutter.
- Bages i en forvarmet ovn ved 220 grader over- og undervarme, altså ikke varmluft. Bagetiden er ca. 15 minutter.
Næringsindhold
Tips
I denne opskrift på gulerodsbrud er der anvendt økologisk gær, men du kan også bage den med den gule gær.
Se også mine opskrifter på:
Bollerne smager fantastisk, og holder sig frisk i flere dage.
De er super lækre, og jeg har anbefalet opskriften til andre. Det var dog et minus, at jeg ikke forstod hvad der mentes med “spænd op til en stor bolle” og at jeg kun kunne have 6 boller på en plade og at min arbejdstid var væsentligt længere end angivet i opskriften og det tog tre timer i alt at lave 1,5 portion. 🙂
Mega gode, perfekt til madpakken. Får dog betydelige flere end 8 stk. Måske fordi jeg ikke laver dem så voldsom store. Fordeler på 2 plader, 2 x 6stk. Men bager en plade af gangen.