Her får du den bedste opskrift på bamseboller med eller uden chokolade. Store og luftige chokoladeboller, som alle elsker. Bages på 1 time.
Bamseboller med chokolade helt klart børnenes favorit, og bollerne kan bruges som hyggeboller eller til en børnefødselsdag.
Det er en simpel opskrift på chokoladeboller, som bages efter det jeg kalder "et kvarters-princippet".
Det vil sige, at det tager ca. 15 minutter at lave dejen, 15 minutters hævetid, forme bollerne (det er hurtigt), 15 minutters hævetid igen - hvorefter de velsmagende bamseboller med chokolade bages i 15 minutter.
Og du får 15 stk. God bagelyst. Se også mine populære opskrifter på fødselsdagsboller og de bløde boller.
Opskrift på bamseboller
Bamseboller (med eller uden chokolade)
Ingredienser
- 350 gram vand - lunkent
- 50 gram gær
- 50 gram sukker
- 600 gram hvedemel
- 10 gram bageenzymer - kan udelades
- 1 teske salt
- 1 teske kardemomme
- 1 æg
- 75 gram smør - meget blødt
- 75 gram mørk chokolade - evt. små chokoladeknapper
Pensling
- 1 æg - piskes sammen
- 2 spiseske mælk
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Lunkent vand, gær og sukker røres sammen med dejkrog på røremaskine.
- Blandt hvedemel med bageenzymer (kan udelades), salt og kardemomme.
- Kom det i røremaskinen sammen med blødt smør og æg. Æltes ca. 8-10 minutter. Til sidst røres chokolade i. Bamsebollerne kan sagtens også laves uden chokolade.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og virk den op. Eller fold den ind over sig selv nogle gange.
- Læg et viskestykker over, og lad dejen hvile i 15 minutter.
- Virk dejen op igen, og del den nu i 15 lige store store stykker, der skal veje ca. 80 gram pr. styk. Det er en god størrelse til bamseboller med chokolade.
- Tril bamsebollerne så de bliver flotte og ensartede, og stil dem på bageplade med bagepapir. Læg viskestykke over og hæv 15 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Når dine bamseboller har hævet ca. 15 minutter, pensles de med sammenpisket æg, mælk og lidt salt.
- Bag chokoladebollerne midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte bamseboller med chokolade køles af på en rist.
Chokoladebollerne er gode at fryse ned, så du altid har en lækker bolle i huset.
Se også mine opskrifter på gulerodsboller, chokoladeboller og chokoladebrud.
Del dine ideer og tanker med os andre her: