De bedste rosinboller, der tager lidt tid at bage. Bollerne skal nemlig hæve i ialt to timer, men det er hele ventetiden værd.
Rosinboller er fortrinligt bagværk, og her er en skøn opskrift på de allerbedste boller med rosiner.
Se også: Boller - bedste opskrift på den hjemmebagte bolle
Mængden af rosiner kan varieres efter smag og behag.
Opskriften giver 12 stk., som er meget nemme at bage. God bagelyst.
Opskrift på rosinboller
Ingredienser
- 3 deciliter vand - lunkent
- 25 gram gær
- 2 æg
- 550 gram hvedemel
- 1 teskefuld salt
- 50 gram rørsukker - ell. alm. sukker
- 50 gram smør - meget blødt, ikke smeltet
- 100 gram rosiner
- 1 æg - til pensling af rosinbollerne
Sådan gør du
- Hæld det lunkne vand i skålen til røremaskinen, og smuldr gæren i. Rør gæren ud i vandet.
- Ælt så æggene i et ad gangen.
- Bland hvedemelet med salt og rørsukker, og ælt det ind i bolledejen på samme tid. Ælte dejen godt sammen.
- Kom det bløde smør i, og ælt videre indtil dejen igen er samlet.
- Til sidst ælter du rosinerne med, og ælt nu i yderligere fem minutter ved middel hastighed.
- Beklæd skålen med husholdningsfilm, læg et viskestykke over, og lad dejen hæve en times tid et lunt sted.
- Slå dejen ud på et meldrysset bord, men dejen skal ikke æltes. Del dejen i 12 stykker, og form til boller.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt bollerne på. Husk at holde lidt afstand mellem bollerne.
- Læg et viskestykke over, og nu skal bollerne hæve til cirka dobbelt størrelse, og det tager endnu en times tid.
- Pensl så rosinbollerne med et sammenpisket æg.
- Bag bollerne midt i ovnen ved 220 grader varmluft, hvor de skal bages omkring 10 minutter. Pas på de ikke bliver sorte.
Næringsindhold
Tips
Køl de færdigbagte rosinboller af på en rist, hvorefter de er klar til at blive spist.
Fryseegnet: Rosinbollerne kan sagtens fryses ned.
Se også mine opskrifter på:

Karen
Må tilslutte mig de øvrige, der skal en del mere mel i end der står.
Måske fordi jeg rør i hånden og bruger billig hvedemel fra Rema?
Hvem ved - Men det er nogle gode boller og så er de kæmpe store.
Anna-Grethe Skjødt
Hvorfor bliver dejen meget blød, skal bruge en ske for at komme dem på pladen, ellers rigtig gode boller
Jørgen Jørgensen
Hej det er nogle fine rosin Boller 10
ove
Kan kun anbefale den opskrift hold op en god bolle, jeg havde kun tørgær, men det blev til 5 stjerner hos konen
Anette
Lavede dobbelt portion og fulgte opskriften nøjagtigt. ALT FOR LIND… måtte tage det tilbage i skålen og putte pænt meget mere mel i….MEGA ØV OPLEVELSE.. Nu er jeg spændt på om de smager godt i det mindste 🥺
Holger Rørby Madsen
Hej Anette
Dejligt du deler din erfaring med opskriften, men jeg ved ikke lige helt hvad der er gået galt for dig her.
For jeg synes da at mængderne plejer at passe - selvom det kan ske man skal justere en smule på melmængden, da mel og andre ingredienser ikke altid er ens.
Generelt skal dejen helst netop slippe siden af røreskålen, og her tilføjes blot mel indtil det sker.
Håber de smagte godt 🙂
Alt det bedste
Holger
Pia
Dejen er så våd, at man ikke kan forme den til boller. 12 stk blev kæmpe store.
Holger Rørby Madsen
Hej Pia
Nogle gange skal der bare lidt mere mel i 🙂
Ja, det er rosinboller af en ordentlig størrelse, men man kan selvfølgelig også lave lidt flere ud af opskriften.
Alt det bedste
Holger
Anja
Kan de fryses?
Madensverden.dk
Hej Anja
Det kan de 🙂
God fornøjelse.
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Brita
De bedste boller jeg nogensinde har bagt og smagt
Guffeliguf.dk
Hej Brita
Mange tak - det er nemlig rigtig gode rosinboller 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.