De bedste rosinboller, der tager lidt tid at bage. Bollerne skal nemlig hæve i ialt to timer, men det er hele ventetiden værd.
Rosinboller er fortrinligt bagværk, og her er en skøn opskrift på de allerbedste boller med rosiner.
Opskriften giver 12 dejlige rosinboller, som er meget nemme at bage.
Opskrift på rosinboller
Ingredienser
- 3 deciliter vand lunkent
- 25 gram gær
- 2 æg
- 550 gram hvedemel
- 1 teskefuld salt
- 50 gram rørsukker ell. alm. sukker
- 50 gram smør meget blødt, ikke smeltet
- 100 gram rosiner
- 1 æg til pensling af rosinbollerne
Sådan gør du
- Hæld det lunkne vand i skålen til røremaskinen, og smuldr gæren i. Rør gæren ud i vandet.
- Ælt så æggene i et ad gangen.
- Bland hvedemelet med salt og rørsukker, og ælt det ind i bolledejen på samme tid. Ælte dejen godt sammen.
- Kom det bløde smør i, og ælt videre indtil dejen igen er samlet.
- Til sidst ælter du rosinerne med, og ælt nu i yderligere fem minutter ved middel hastighed.
- Beklæd skålen med husholdningsfilm, læg et viskestykke over, og lad dejen hæve en times tid et lunt sted.
- Slå dejen ud på et meldrysset bord, men dejen skal ikke æltes. Del dejen i 12 stykker, og form til boller.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt bollerne på. Husk at holde lidt afstand mellem bollerne.
- Læg et viskestykke over, og nu skal bollerne hæve til cirka dobbelt størrelse, og det tager endnu en times tid.
- Pensl så rosinbollerne med et sammenpisket æg.
- Bag bollerne midt i ovnen ved 220 grader varmluft, hvor de skal bages omkring 10 minutter. Pas på de ikke bliver sorte.
Næringsindhold
Tips
Køl de færdigbagte rosinboller af på en rist, hvorefter de er klar til at blive spist.
Rosinbollerne kan sagtens fryses ned.
Se også mine bolleopskrifter på:
Hvorfor bliver dejen meget blød, skal bruge en ske for at komme dem på pladen, ellers rigtig gode boller
Må tilslutte mig de øvrige, der skal en del mere mel i end der står.
Måske fordi jeg rør i hånden og bruger billig hvedemel fra Rema?
Hvem ved - Men det er nogle gode boller og så er de kæmpe store.