De bedste rosinboller, der tager lidt tid at bage. Bollerne skal nemlig hæve i ialt to timer, men det er hele ventetiden værd.
Rosinboller er fortrinligt bagværk, og her er en skøn opskrift på de allerbedste boller med rosiner.
Opskriften giver 12 dejlige rosinboller, som er meget nemme at bage.
Opskrift på rosinboller
Rosinboller (hjemmebagte boller med rosiner)
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
Sådan gør du
- Hæld det lunkne vand i skålen til røremaskinen, og smuldr gæren i. Rør gæren ud i vandet.
- Ælt så æggene i et ad gangen.
- Bland hvedemelet med salt og rørsukker, og ælt det ind i bolledejen på samme tid. Ælte dejen godt sammen.
- Kom det bløde smør i, og ælt videre indtil dejen igen er samlet.
- Til sidst ælter du rosinerne med, og ælt nu i yderligere fem minutter ved middel hastighed.
- Beklæd skålen med husholdningsfilm, læg et viskestykke over, og lad dejen hæve en times tid et lunt sted.
- Slå dejen ud på et meldrysset bord, men dejen skal ikke æltes. Del dejen i 12 stykker, og form til boller.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt bollerne på. Husk at holde lidt afstand mellem bollerne.
- Læg et viskestykke over, og nu skal bollerne hæve til cirka dobbelt størrelse, og det tager endnu en times tid.
- Pensl så rosinbollerne med et sammenpisket æg.
- Bag bollerne midt i ovnen ved 220 grader varmluft, hvor de skal bages omkring 10 minutter. Pas på de ikke bliver sorte.
Tips
Køl de færdigbagte rosinboller af på en rist, hvorefter de er klar til at blive spist.
Rosinbollerne kan sagtens fryses ned.
Se også mine bolleopskrifter på:
Hej Anja
Det kan de 🙂
God fornøjelse.
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Kan de fryses?
Hej Brita
Mange tak - det er nemlig rigtig gode rosinboller 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
De bedste boller jeg nogensinde har bagt og smagt