Yoghurtboller er de dejligste bløde og svampede boller, som passer perfekt til morgenbordet eller som en lækker eftermiddagssnack.
Yoghurtboller er helt perfekt svampede boller. Jeg synes, de smager helt vildt skønt, især friskbagte med et tykt lag smør og eventuelt lidt syltetøj. De kan også bruges som fødselsdagsboller, da de er lige så bløde.
Jeg synes også, at de holder sig mere saftige end almindelige boller, da yoghurten forhindrer dem i at blive tørre.
Hvis du ønsker, at de mætter mere, kan du udskifte hundrede gram mel med havregryn. Det smager både godt, og giver mere mæthedsfølelse.
Opskrift på lækre yoghurtboller
Ingredienser
- 75 gram smør
- 2 deciliter mælk
- 25 gram gær
- 2 spiseskefuld sukker
- 1,5 deciliter yoghurt
- 1 teskefuld salt
- 500 gram hvedemel
- 1 stk æg
Sådan gør du
- Start med at smelte smørret, tilføj derefter mælk. Mærk, om det føles lillefingervarmt. Tilføj derefter gær og sukker.
- Tilføj yoghurt og salt, rør det sammen. Tilføj derefter hvedemel, mens du rører dejen sammen. Ælt nu dejen i mindst fem minutter, indtil den er smidig.
- Dæk nu dejen til med et viskestykke og lad den hæve i en time.
- Form nu dejen til 10 boller og placer dem på en bageplade. Lad dem efterhæve i 15 minutter.
- I mens varmer du ovnen op til 220 grader. Pisk et æg let sammen og pensel det udover bollerne. Bag dem nu i 15 minutter, indtil de er gyldne.
- Server yoghurtboller lune.
Næringsindhold
Tip
Prøv også at bruge yoghurt med smag i yoghurtboller. Jeg synes for eksempel, at vaniljeyoghurt smager skønt.