Sådan laver du en hel lakseside i enten grill eller ovn! En lakseside skal tilberedes i 20 minutter, og her er den stegt med hvidløg og honning.
En hel lakseside er lækker mad, der er meget nem at lave. Og det uanset om det er i grillen eller ovnen.
Her har jeg grillet den i min Weber Q3200, men stegetiden og metoden er den samme i en kuglegrill og i ovnen.
Stegetid på laks
Laksesiden skal have 20 minutter ved omkring 200 graders varme, og hvis det er i grill, skal den grilles ved indirekte varme.
Sådan en hel lakseside vejer normalt omkring 800 gram, og rækker sagtens til fire personer.
Se også: Sådan laver du ovnbagt laks
Fjern benene med pincet
Normalt er der ikke ben i, men tjek altid laksen efter, og fjern eventuelle ben med en pincet. Det er ganske nemt.
Laksesiden her er grillet med olie, hvidløg og honning, men du kan sagtens bare nøjes med salt og friskkværnet peber.
Opskrift på hel lakseside
Hel lakseside i ovn eller grill steges i 20 minutter
Ingredienser
- 800 gram laks - svarende til en hel lakseside
- 0,5 deciliter olivenolie
- 3 fed hvidløg - pressede
- 1 spiseskefuld honning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Læg laksesiden i en alubakke - eller på et stykke sølvpapir, som du bukker let op i kanterne. Hvis ikke laksen kan være i bakken, skærer du et stykke af halen af, og lægger den ved siden af.
- Bland olivenolie, hvidløg og honning godt sammen, og smør laksesiden ind i det.
- Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Lad laksen stå og trække i ti minutter.
- I grillen steger du laksesiden ved indirekte varme og ved omkring 200 grader.
- I ovn er det også ved 200 grader varmluft, hvor du stiller bakken eller laksen på sølvpapiret på en bageplade.
- Både i grill og ovn er stegetiden 20 minutter, og du skal ikke tilberede den mere, da den så bliver lidt fiske-træls i smagen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Følger du opskriften får du en laks, der smager helt perfekt, og ikke af fisk.
En bagt og hel lakseside serveres med en grøn salat og hjemmebagt ciabattebrød.
Se også mine lakseopskrifter på:
Inge Thorsøe Nielsen
Madensverden.dk