• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Hel lakseside i ovn eller grill steges i 20 minutter

Hel lakseside i ovn eller grill steges i 20 minutter

billederesultat for hel lakseside
4.7 fra 39 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
313
SHARES
FacebookMessenger313PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 22. juni 2025 - Udgivet: 1. august 2020

Sådan laver du en hel lakseside i enten grill eller ovn! En lakseside skal tilberedes i 20 minutter, og her er den stegt med hvidløg og honning.

En hel lakseside er lækker mad, der er meget nem at lave. Og det uanset om det er i grillen eller ovnen.

Her har jeg grillet den i min Weber Q3200, men stegetiden og metoden er den samme i en kuglegrill og i ovnen.

Indhold
  • Sådan laver du en hel lakseside i enten grill eller ovn! En lakseside skal tilberedes i 20 minutter, og her er den stegt med hvidløg og honning.
  • Stegetid på laks
  • Fjern benene med pincet
  • Hel lakseside i ovn eller grill steges i 20 minutter
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Note
  • Kommentarer

Stegetid på laks

Laksesiden skal have 20 minutter ved omkring 200 graders varme, og hvis det er i grill, skal den grilles ved indirekte varme.

Sådan en hel lakseside vejer normalt omkring 800 gram, og rækker sagtens til fire personer.

Se også: Sådan laver du ovnbagt laks

Fjern benene med pincet

Normalt er der ikke ben i, men tjek altid laksen efter, og fjern eventuelle ben med en pincet. Det er ganske nemt.

Laksesiden her er grillet med olie, hvidløg og honning, men du kan sagtens bare nøjes med salt og friskkværnet peber.

billederesultat for hel lakseside
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hel lakseside i ovn eller grill steges i 20 minutter

4.72 fra 39 stemmer
Sådan laver du en hel lakseside i enten grill eller ovn! En lakseside skal tilberedes i 20 minutter, og her er den stegt med hvidløg og honning.
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 365
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g laks - svarende til en hel lakseside
  • 0,5 dl olivenolie
  • 3 fed hvidløg - pressede
  • 1 spsk honning
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Læg laksesiden i en alubakke - eller på et stykke sølvpapir, som du bukker let op i kanterne. Hvis ikke laksen kan være i bakken, skærer du et stykke af halen af, og lægger den ved siden af.
  2. Bland olivenolie, hvidløg og honning godt sammen, og smør laksesiden ind i det.
  3. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Lad laksen stå og trække i ti minutter.
  4. I grillen steger du laksesiden ved indirekte varme og ved omkring 200 grader.
  5. I ovn er det også ved 200 grader varmluft, hvor du stiller bakken eller laksen på sølvpapiret på en bageplade.
  6. Både i grill og ovn er stegetiden 20 minutter, og du skal ikke tilberede den mere, da den så bliver lidt fiske-træls i smagen.

Næringsindhold

Kalorier: 365kcalKulhydrater: 5gProtein: 40gFedt: 20gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 9gKolesterol: 110mgNatrium: 670mgKalium: 992mgKostfibre: 0.1gSukker: 4gVitamin A: 80IUVitamin C: 1mgCalcium: 29mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Følger du opskriften får du en laks, der smager helt perfekt, og ikke af fisk.

En bagt og hel lakseside serveres med en grøn salat og hjemmebagt ciabattebrød.

Se også mine lakseopskrifter på:

  • Stegt laks med frisk pasta og cremet grøntsagssauce
  • Honningmarineret laks til grill og ovn
  • Opskrifter med laks til både grill og ovn
  • Laks med lynstegte grøntsager på 20 minutter
  • Gravad laks - nem opskrift med hel lakseside
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Søren Hansen

    maj 03, 2025 at 8:20 pm

    Kan anbefale kun at give den et kvarter - som det også fremgår af en anden opskrift her på sitet.

    Svar
  2. Sand

    februar 13, 2025 at 4:42 pm

    Husk at vende den blanke side af stationen ind mod fisk, kød, grøntsager osv.

    Svar
  3. Kko

    november 25, 2024 at 6:45 pm

    Tak for mail med opskrift for retten,genial ide.p.s dét var tilberedes af en hel laks side.😉🙏👍M.V.H
    Kim Olsen

    Svar
  4. Inge Thorsøe Nielsen

    januar 25, 2018 at 4:58 pm

    Madensverden.dk

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required