Her er opskriften på laksesalat med røget laks, og den er en fremragende og sund forret, der også laves med grønne asparges.
Laksesalat med røget laks er hurtig mad med masser af smag, og den er samtidig meget mættende. Derfor er denne portion her perfekt til en forret til fire personer.
Vil du bruge den som hovedret, og det kan du sagtens, skal du gange mængderne op.
Til laksesalaten kan du selvfølgelig alle slags røget laks, men i denne har jeg anvendt en laks fra Fanø Laks.
Måske er jeg farvet af selv at stamme fra Vestjylland, men jeg synes faktisk at røgeriet på Fanø producerer noget af den allerbedste røgede laks i landet.
Og Fanø Laks kan efterhånden købes i mange supermarkeder landet over. Den er lidt dyrere, men til gengæld får du en god kvalitet.
Opskriften er til fire personer.
-> SE OGSÅ opskrift på luftige pølsehorn
Til laksesalat med røget laks skal du bruge:
100 gram røget laks i skiver
75 gram salatblanding (eks. Napolitana)
1 lille rødløg
2 forårsløg
1 bundt grønne asparges
Purløg
Olivenolie
Sherryeddike - eller lignende eddike
Salt og friskkværnet peber
-> SE OGSÅ opskrift på en lækker pæretærte a la Guldalderkage
Sådan laver du laksesalat med røget laks:
- Salaten skylles i koldt vand og slynges tør. Her har jeg anvendt en Napolitana blanding fra Coop, men lignende grønne salater kan frit bruges. Eller brug en hovedsalat. Fordel salaten i bunden af et fad.
- Hæld en god sjat olivenolie over salaten, og dryp den også med eddike.
- Rødløg pilles og skæres i helt tynde skiver, og forårsløgene snittes ligeledes i helt tynde skiver. Fordeles over salaten.
- Kom lidt olie på en varm pande, og rist de grønne asparges i et par minutter så de tager lidt farve. Krydr dem med lidt salt og peber, og kom dem i salatfadet.
- Røget laks skæres i mere mundrette stykker, som fordeles øverst i salaten.
- Dryp igen med olivenolie og sherryeddike, og drys med klippet purløg.
- Slut af med lidt friskkværnet peber, og så er laksesalaten klar til servering.
-> SE OGSÅ opskrift på laks i ovn