Skinkesalat er en dansk klassiker, som kan laves lynhurtigt. Pålægssalaten har den dejligste smag, når vi laver den selv. Her er opskriften.
Skinkesalat smager bare så godt. Pålægssalater er i det hele taget lækre, så længe vi ikke spiser for meget af dem - og for tit.
Det nemmeste er selvfølgelig at købe salaten, men hvorfor ikke lave den selv? Det tager 10 minutter, og så har vi det lækreste pålæg, der både egner sig til rugbrødsmad og til sandwichfyld.
Jeg bruger en kogt skinke, og når vi har fået skinke om aftenen, er det smart at bruge resten i en pålægssalat næste dag.
Opskrift på skinkesalat med forårsløg
Ingredienser
- 300 gram skinke i tern el. finthakket
- 2 spsk creme fraiche
- 3 spsk mayonnaise
- 1 tsk sennep
- 3 stk forårsløg tynde ringe el. finthakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær den kogte skinke i meget fine tern - eller hak den fint i en minihakker sammen med forårsløget. Skinken skal ikke være fuldstændig blendet til mos, men have lidt struktur.
- Hvis du ikke har en minihakker, skærer du forårsløget ud i meget tynde ringe eller hakker dem groft. Begynd eventuelt med to løg, og smag til senere, om der skal et til i.
- Bland mayonnaise og creme fraiche med sennep, salt og friskkværnet peber.
- Bland skinke, forårsløg og mayonnaiseblandingen sammen.
- Smag din skinkesalat til. Måske ønsker du lidt syre, så kan du tilsætte lidt citronsaft.
Næringsindhold
Tip
Du kan nøjes med enten at bruge mayonnaise eller creme fraiche i din skinkesalat. Jeg synes nu, at en blanding af begge er bedst.
Her får du både mayonnaisens fedme og creme fraichens syrlighed. Vil du have lidt bid, kan du dryppe et par dråber tabasco eller chilisauce i salaten.
Se flere opskrifter på gode pålægssalater:
Sådan laver du en lækker hønsesalat
Susanne
Skinkesalat den er rigtig god. Dejlig med sennep i creme fraiche og mayonnaise. Det blev i hit her i huset. Venlig hilsen Susanne
Karen Seneca
Tak. Ja, og det er en god måde at bruge rester på 🙂
Lene
Kan skinkesalaten laves dagen før, den skal spises ?
Hilsner Lene