• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kogetid på røget skinke

Kogetid på røget skinke

Billede resultat for kogt skinke
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
198
SHARES
FacebookMessenger198PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. november 2024 - Udgivet: 26. december 2019

Oversigt over kogetid på røget skinke - uanset størrelsen på din skinke. Se også hvordan du glaserer en skinke bedst.

Hvad er den rigtige kogetid på røget skinke? Og hvordan glaserer man en kogt skinke?

I denne oversigt er de vigtigste svar, når du vil lave den perfekte skinke.

Kogetid på skinke

Vi starter med kogetiden på den røgede skinke. Skinke skal koges cirka 40 minutter på kilo skinke.

Det betyder at en...

Skinke på et kilo skal koges i 40 minutter

Skinke på 1,5 kilo koges i en time

Skinke på to kilo koges i 1 time og 20 minutter

Skinke på 2,5 kilo koges i en time og 40 minutter

Skinke på tre kilo koges i to timer

Kogetid på røget skinke

Billede resultat for kogt skinke
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kogetid på røget skinke

5 fra 1 stemme
Oversigt over kogetid på røget skinke - uanset størrelsen på din skinke. Se også hvordan du glaserer en skinke bedst.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Trækketid i vandet 20 minutter min
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 608
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1000 g skinke - røget

Fremgangsmåde
 

  1. Fjern nettet om skinken, og læg skinken i en gryde med god plads. Hæld koldt vand ved så skinken netop er dækket. Tilsæt også 10-15 sorte peberkorn og et par laurbærblade.
  2. Kog vandet op og skum af med en hulske. Læg låg på gryden, og lad nu skinken småsimre i den angivne tid. For en skinke på 1.000 gram er det ca. 40 minutter.
  3. Du kan også stikke et stegetermometer i skinken, og her skal den vise en kernetemperatur på 75 grader.
  4. Lad derefter skinken trække i vandet i 20 minutter, hvor gryden er hevet væk fra kogepladen.

Næringsindhold

Kalorier: 608kcalProtein: 54gFedt: 42gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 20gKolesterol: 155mgNatrium: 2968mgKalium: 715mgCalcium: 18mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Sådan laver du glaseret skinke

Efter kogning kan du spise den røgede skinke som den er. Men du kan også vælge at glasere skinken i ovnen, hvilket er meget lækkert.

Nogle skinker har et fedtlag, og det kan du med fordel fjerne inden glasering. Træk det af med fingrene, eller brug en skarp kniv. Skær derefter skinken i skrå ruder.

Glasering laver du ved at røre to spiseskefulde god sennep sammen med et to spiseskefulde brun farin. Rør det godt ud.

Rør så to pasteuriserede æggeblommer i, smør skinken grundigt med glaseringen. Drys derefter med lidt rasp, og læg den i et ildfast fad.

Skinken glaseres i cirka 15 minutter ved 200 grader varmluft i en forvarmet ovn. Den er færdig når glaseringen er helt smeltet.

OBS: Pas på når du tager den glaserede skinke ud af ovnen, da glaseringen er frygtelig varm!

Se også mine opskrifter på:

  • Kogetid på hamburgerryg
  • Glaseret hamburgerryg
  • Langtidsstegt herregårdsskinke.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    oktober 09, 2024 at 3:55 pm

    Tak fordi du bruger opskriften på kogt skinke og skriv gerne hvad du synes om den.

    Svar
  2. Jytte Petersen

    juli 13, 2024 at 8:37 am

    Kære Holger
    Tak for dine gode opskrifter og fif.
    Jeg har planer om at servere skinke til mine gæster om en uge, og tænker at koge og glacere den.
    Har tænkt, at et par salater til vil være fin sommermad; men min mand vil gerne have nye kartofler og sovs til. Så bliver jeg skakmat, da jeg ikke har bud på en “sommersovs” som de fedtforskrækkede gæster vil synes om. Jeg har en pose ærter, som jeg har blendet. Har du en ide’ til hvilke krydderier der kan hjælpe smagsmæssigt, så sovsen ikke tager smagen fra kartoflerne og samtidig smager af noget, og hvor meget og hvordan jeg bedst jævner?
    Mvh. Jytte Petersen

    Svar
    • Kenneth Sørensen

      december 07, 2024 at 9:23 am

      Hej Jytte, jeg skriver dette d. 7. december 2024. Det er for dårligt at Holger ikke har svaret,- han har åbenbart stadig meget at lære hvad angår Public Relations (PR), og hvordan folk synes om at være på sitet. Han kan da altid give svar!. Det kan man da altid, men det der motiverede ham til (ikke) at gøre det, var nok et (misforstået, IMHO) ønske om ikke at "lægge sig ud" med din mand, eller "ikke lægge sig imellem" eller hvad f. der nu er foregået i hans hovede, siden han ikke har svaret. Uanset, er det en fejl ikke at svare. Een kan da altid svare (og din mand læser sandsynligvis slet ikke denne side, men det hele er noget vrøvl). Mit bud er at lave en lækker og delikat sur/sød sovs, som de der vil, så kan tage af til de nye kartofler og grøntagerne. Skriv hvordan detb er gået, og hvad du (og din mand) fandt ud af.

      Svar
  3. Robert

    februar 04, 2021 at 7:36 pm

    Fin opskrift på kogetid, men glasuropskriften skal nok revideres ellers får du en tyndtflydende masse, der ligger i bunden af fadet.

    Svar
  4. ernst w.c

    april 17, 2019 at 11:27 am

    Hej

    Plejer at smide 2 løg og et par gulerødder i sammen med skinken
    suppen bliver gemt (frosset) og er en fin begyndelse til en gang suppe på en kold dag
    (undgå madspild)

    VH Ernst PS Jeg beholder nettet på ellers deler den sig nogen gange

    evt nettet af og snør den selv så er der ikke så meget der sidder fast (i nettet)

    Svar
  5. Stephanie

    december 10, 2018 at 2:23 pm

    Jeg har købt en skinkesteg på 5,5 kg. Det er til mange personer. Jeg overvejer at koge den dagen inden den skal bruges, og så gladere den på dagen hvor den skal bruges. Hvor længe skal den koge og ville det gøre en forskel, rent tidsmæssigt, hvis jeg halverer skinken så jeg har 2?

    Svar
  6. Jakob

    januar 14, 2018 at 6:12 pm

    Nettet skal du først pilles af, når den er kogt. ellers sprækker den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required