Oversigt over kogetid på røget skinke - uanset størrelsen på din skinke. Se også hvordan du glaserer en skinke bedst.
Hvad er den rigtige kogetid på røget skinke? Og hvordan glaserer man en kogt skinke?
I denne oversigt er de vigtigste svar, når du vil lave den perfekte skinke.
Kogetid på skinke
Vi starter med kogetiden på den røgede skinke. Skinke skal koges cirka 40 minutter på kilo skinke.
Det betyder at en...
Skinke på et kilo skal koges i 40 minutter
Skinke på 1,5 kilo koges i en time
Skinke på to kilo koges i 1 time og 20 minutter
Skinke på 2,5 kilo koges i en time og 40 minutter
Skinke på tre kilo koges i to timer
Fremgangsmåde ved kogning af røget skinke
- Fjern nettet om skinken, og læg skinken i en gryde med god plads. Hæld koldt vand ved så skinken netop er dækket. Tilsæt også 10-15 sorte peberkorn og et par laurbærblade.
- Kog vandet op og skum af med en hulske. Læg låg på gryden, og lad nu skinken småsimre i den angivne tid.
- Du kan også stikke et stegetermometer i skinken, og her skal den vise en kernetemperatur på 75 grader.
- Lad derefter skinken trække i vandet i 20 minutter, hvor gryden er hevet væk fra kogepladen.
Sådan laver du glaseret skinke
Efter kogning kan du spise den røgede skinke som den er. Men du kan også vælge at glasere skinken i ovnen, hvilket er meget lækkert.
Nogle skinker har et fedtlag, og det kan du med fordel fjerne inden glasering. Træk det af med fingrene, eller brug en skarp kniv. Skær derefter skinken i skrå ruder.
Glasering laver du ved at røre to spiseskefulde god sennep sammen med et to spiseskefulde brun farin. Rør det godt ud.
Rør så to pasteuriserede æggeblommer i, smør skinken grundigt med glaseringen. Drys derefter med lidt rasp, og læg den i et ildfast fad.
Skinken glaseres i cirka 15 minutter ved 200 grader varmluft i en forvarmet ovn. Den er færdig når glaseringen er helt smeltet.
OBS: Pas på når du tager den glaserede skinke ud af ovnen, da glaseringen er frygtelig varm!
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Kogetid på røget skinke
Hej
Plejer at smide 2 løg og et par gulerødder i sammen med skinken
suppen bliver gemt (frosset) og er en fin begyndelse til en gang suppe på en kold dag
(undgå madspild)
VH Ernst PS Jeg beholder nettet på ellers deler den sig nogen gange
evt nettet af og snør den selv så er der ikke så meget der sidder fast (i nettet)
Fin opskrift på kogetid, men glasuropskriften skal nok revideres ellers får du en tyndtflydende masse, der ligger i bunden af fadet.