Her er den bedste opskrift på juleleverpostej med fløde og bacon. Hjemmelavet julepostej, med julekrydderier, og den er meget nem at lave.
Lav din egen juleleverpostej - og det er faktisk meget nemmere end du tror.
At lave en hjemmelavet julepostej lyder måske lidt svært, men du kan skyde en nem genvej ved at købe færdige pakker med hakket lever og spæk.
Sådanne "kits" til leverpostej kan du faktisk finde i de fleste supermarkeder, hvor de typisk ligger på frost.
Her er det vigtigt at tø den hakkede lever og spæk helt op inden anvendelse.
Derefter er det blot at røre farsen til din juleleverpostej sammen med blandt andet fløde og julekrydderier, hvorefter der lægges skiver af bacon over.
Bagetiden for den hjemmelavede julepostej er ca. 50 minutter. Jeg plejer at bage leverpostejen uden vandbad.
Opskrift på juleleverpostej
Ingredienser
- 500 gram hakket lever og spæk køb evt. en pakke med færdighakket lever og spæk
- 1 teskefuld salt med top på
- 1 teskefuld løgpulver med top på
- friskkværnet peber
- 1 teske allehånde
- 1 teske stødte nelliker en lille teske
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 175 gram fløde
- 1 æg
- 3 skiver bacon
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 175 grader varmluft.
- Kom det hakkede lever og spæk i en skål, og rør det godt med salt, løgpulver og friskkværnet peber. Husk at lever og spæk skal være helt optøet, hvis du har anvendt en frossen pakke.
- Tilsæt derefter allehånde, stødte nelliker og hvedemel og rør det godt sammen med fløde og et æg. Rør farsen til din leverpostej jævn.
- Fordel farsen i to små leverpostejsforme.
- Bacon skiver deles i halve, og der lægges tre halve skiver bacon på hver julepostej.
- Juleleverpostej med fløde og bacon skal nu bages i ca. 50 minutter. Du behøver ikke at stille formene i et vandbad i ovnen.
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte juleleverpostej køles lidt af inden den serveres.
Men som med en hvilken som helst leverpostej, så smager den bedst når den er lun.
Se også disse opskrifter:
Carl Eriksen
500 gr hakket lever og speak . Er det 500 gr lever og 500 gr speak ?
Holger Rørby Madsen
Hej Carl
Nej, det er samlet mængde 🙂
Alt det bedste
Holger
Karen Jensen Wales
Da jeg ikke bor i DK må jeg købe det hver for sig.
Hvor meget lever skal jeg bruge i forhold til spæk
Bjorn Ivesdal
Hei. 2/3 lever og 1/3 spæk er OK fedt 😉
I Norge er det vanlig med 1/3 lever, 1/3 spæk, 1/3 ribbekjøtt -> bedre når leverpostejen serveres kold (og for børnene)