Min opskrift på en nem æggesalat, der laves af hårdkogte æg, mayonnaise og karry. Se også hvordan du laver en mere fedtfattig salat med æg.
Æggesalat er en vaskeægte klassiker til blandt andet påskefrokost og julefrokost, men den er bestemt også værd at sætte på bordet til frokost på andre tider af året.
En super nem opskrift med blandt andet hårdkogte æg, karry og mayonnaise, men længere nede kan du se, hvordan du faktisk også nemt laver den i en lidt mere kaloriefattig udgave.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på nem æggesalat
Opskriften er beregnet til ca. fire personer.
Æggesalat
Ingredienser
- 4 æg - hårdkogte
- 1 drueagurk - syltet , fra glas
- 4 spiseskefulde mayonnaise
- 2 teske sennep
- 1 teskefuld karry
- 1 bakke karse
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til hjemmelavet æggesalat starter du med at koge 4 æg, og det skal naturligvis være som hårdkogte æg. Køl æggene af og pil dem.
- 1 drueagurk hakkes fint. Du kan købe drueagurker på glas i dit supermarked.
- I en lille skål røres 4 spiseskefulde mayonnaise sammen med 2 teske sennep og 1 teskefuld karry.
- De hårdkogte æg hakkes groft, og kommes i skålen sammen med den hakkede drueagurk. Røres sammen.
- Klip karsen af 1 bakke karse og tilsæt den til æggesalaten, hvorefter der smages til med salt og friskkværnet peber. Brug så meget karse du synes.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Nu er din æggesalat klar til servering, og den opbevares på køl.
Du kan tilsætte mere mere af de enkelte ingredienser, hvis du synes det, og dermed nemt lave den præcist efter dine smagsløg. Men dette er altså en god grundopskrift.
Fedtfattig version
Du kan også lave æggesalaten lidt mere fedtfattig og kalorielet ved at anvende creme fraiche i stedet for mayonnaise.
Du erstatter simpelthen bare mayonnaisen med et let creme fraiche i samme mængde. Skyr kan i øvrigt også anvendes.
Orla Marcussen
Hej Holger
Jeg mangle den funktioner
1: Beregning til antal portioner
2. Gem funktionen til mine retter.
Med venlig hilsen
Orla Marcussen
Linda
Jeg er vældig glad for dine opskrifter. Men mangler at læse hvilken slags sennep du bruger i retterne. Der findes meget sennep. God påske