Min opskrift på en nem æggesalat, der laves af hårdkogte æg, mayonnaise og karry. Se også hvordan du laver en mere fedtfattig salat med æg.
Æggesalat er en vaskeægte klassiker til blandt andet påskefrokost, men den er bestemt også værd at spise ved andre lejligheder.
En super nem opskrift med blandt andet hårdkogte æg, karry og mayonnaise, men længere nede kan du se hvordan du faktisk også nemt laver æggesalaten i en lidt mere kaloriefattig udgave.
Opskriften er beregnet til ca. fire personer.
Opskrift på æggesalat
Ingredienser
- 4 æg
- 1 drueagurk - syltet , fra glas
- 1 spiseskefuld sennep
- 5 spiseskefulde mayonnaise
- 1 teskefuld karry
- 1 teske gurkemeje - lille teske
- 1 bakke karse
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at koge æggene, og det skal naturligvis være hårdkogte æg. Køl æggene af og pil dem.
- Drueagurken hakkes fint.
- I en lille skål røres sennep sammen med mayonnaise og karry.
- De hårdkogte æg hakkes groft, og kommes i skålen sammen med den hakkede drueagurk. Røres sammen.
- Klip karsen af og tilsæt den til din æggesalat, hvorefter æggesalaten smages til med salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Tips
Nu er din æggesalat klar til servering, og den opbevares på køl.
Du kan tilsætte mere mere af de enkelte ingredienser, hvis du synes det, og dermed nemt lave æggesalaten præcist efter dine smagsløg.
Men dette er altså en god grundopskrift.
Fedtfattig version
Du kan også lave æggesalaten lidt mere fedtfattig og kalorielet ved, at anvende creme fraiche i stedet for mayonnaise.
Du erstatter simplethen bare mayonnaisen med et let creme creme fraiche i samme mængde.
Skyr kan i øvrigt også anvendes.
Se også mine opskrifter på:

Comments
No Comments