Hjemmelavet karrysild tager ingen tid at lave, og så smager de bare det bedre end de købte. Her får du en opskrift med æbletern, dild og creme fraiche.
Hjemmelavet karrysild er ret tilfredsstillende at lave og spise. Der er bare noget ved det mad, vi selv laver, som smager endnu bedre end den købte.
Jeg har eksperimenteret lidt med karrysild, da det er min yndlingsspise, når det gælder sild. Og nu ligger opskriften klar. Den er ret enkel, for der skal ikke for mange ingredienser i. Det skal trods alt stadig være muligt at smage fisken.
Udgangspunktet er ganske almindelige marinerede, hvide sild, som skæres i bidder og blandes med en duftende karrydressing.
De er fine til påskefrokosten, julefrokosten og til hverdag, hvor man har lyst til en god sildemad.
Opskrift på hjemmelavet karrysild
Hjemmelavet karrysild
Ingredienser
- 4 hele marinerede sild - i bidder
- 1-2 spsk karry
- 1 spsk olie
- 0,5 stk løg
- 3 spsk mayonnaise
- 2 spsk creme fraiche 18%
- 2 tsk kapers
- 0,5 stk æble - i tern
- dild
Sådan gør du
- Begynd med at opvarme 1 spiseskefuld olie i en lille gryde. Tilsæt 1-2 spiseskefulde karry, alt efter hvor meget karrysmag du ønsker i din hjemmelavet karrysild. Lad karryen riste i 1-2 minutter og køl blandingen af.
- Skær marinerede sild i skiver/bidder i den størrelse, du finder bedst.
- Skræl æblet og skær halvdelen i små tern.
- Bland mayonnaise, creme fraiche, æbler og karryolien.
- Tilsæt de marinerede sild samt kapers og vend forsigtigt rundt.
- Stil hjemmelavet karrysild på køl i mindst en time før, I skal spise, så silden kan trække karrysmag.
- Før servering klipper du dild henover karrysilden og pynter med løgringe samt evt. flere kapers.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips og andre opskrifter
Jeg opvarmer karryen i olie, før den kommes i min hjemmelavet karrysild. Det skyldes, at karrysmagen først for alvor bliver udløst, når karryen lige får et par minutter i gryden eller på panden før brug.
Da mange er vant til at komme uristet karry i deres æggesalat eller karrysild, kan smagen blive for skarp med ristet karry.
Hvis du ikke tør tage chancen, kan du hælde karry direkte ned i dressingen uden at riste den først. Her skal du så lige tilsætte lidt salt og peber også.
Se også vores andre opskrifter, der indeholder sild:
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Jolanda
Jeg elsker også karrysalat til sildene, men jeg gar lige et spørgsmål. Bliver æbletern ikke brune uden at blive dryppet med citron?
God jul.
Jolanda
Johnny Green
Hvordan indgår løg i opskriften? Rå, ristet, hakket, hvornår ?
Mari Anne Liebst
Ja, præcis sådan plejer jeg også at lave det. Men uden dild. Den har vi på de marinerede sild. I nyere tid har jeg valgt at hakke hårdkogte æg og lægge over i stedet for. Har man besøg af børn, der godt kan lide hårdkogte æg forsvinder alle æggene så ikke inden sildene går rundt. Det blev en succes.
Karen Seneca
Hej Mari Anne.
Tak for beskeden. Du har ret - æg på toppen er supergodt.
Mvh Karen
Nedda riise
Super lækker - skal laves igen.