Hjemmelavet karrysild tager ingen tid at lave, og så smager de bare det bedre end de købte. Her får du en opskrift med æbletern, dild og creme fraiche.
Hjemmelavet karrysild er ret tilfredsstillende at lave og spise. Der er bare noget ved det mad, vi selv laver, som smager endnu bedre end den købte.
Jeg har eksperimenteret lidt med karrysild, da det er min yndlingsspise, når det gælder sild. Og nu ligger opskriften klar. Den er ret enkel, for der skal ikke for mange ingredienser i. Det skal trods alt stadig være muligt at smage fisken.
Udgangspunktet er ganske almindelige marinerede, hvide sild, som skæres i bidder og blandes med en duftende karrydressing.
De er fine til påskefrokosten, julefrokosten og til hverdag, hvor man har lyst til en god sildemad.
Opskrift på hjemmelavet karrysild
Ingredienser
- 4 hele marinerede sild i bidder
- 1-2 spsk karry
- 1 spsk olie
- 0,5 stk løg
- 3 spsk mayonnaise
- 2 spsk creme fraiche 18%
- 2 tsk kapers
- 0,5 stk æble i tern
- dild
Sådan gør du
- Begynd med at opvarme 1 spiseskefuld olie i en lille gryde. Tilsæt 1-2 spiseskefulde karry, alt efter hvor meget karrysmag du ønsker i din hjemmelavet karrysild. Lad karryen riste i 1-2 minutter og køl blandingen af.
- Skær marinerede sild i skiver/bidder i den størrelse, du finder bedst.
- Skræl æblet og skær halvdelen i små tern.
- Bland mayonnaise, creme fraiche, æbler og karryolien.
- Tilsæt de marinerede sild samt kapers og vend forsigtigt rundt.
- Stil hjemmelavet karrysild på køl i mindst en time før, I skal spise, så silden kan trække karrysmag.
- Før servering klipper du dild henover karrysilden og pynter med løgringe samt evt. flere kapers.
Tips og andre opskrifter
Jeg opvarmer karryen i olie, før den kommes i min hjemmelavet karrysild. Det skyldes, at karrysmagen først for alvor bliver udløst, når karryen lige får et par minutter i gryden eller på panden før brug.
Da mange er vant til at komme uristet karry i deres æggesalat eller karrysild, kan smagen blive for skarp med ristet karry.
Hvis du ikke tør tage chancen, kan du hælde karry direkte ned i dressingen uden at riste den først. Her skal du så lige tilsætte lidt salt og peber også.
Se også vores andre opskrifter, der indeholder sild:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Super lækker - skal laves igen.