Røget sild kan andet end blot kommes på rugbrød. Her får du en opskrift med bagt kartoffel, syltede rødløg, purløg og creme fraiche.
Røget sild bliver ofte spist med røræg eller æggeblomme. Men hvad med at prøve noget nyt og nyde den med en bagekartoffel og creme fraiche.
Vi har måske en lidt forudfattet mening om sild her i Danmark. Den skal på rugbrød og spises på en bestemt måde.
Men den sunde, fede fisk kan sagtens indgå i en masse andre retter. Det sætter Sildebranchen og Landbrug og Fødevarer spot på i kampagnen 'Vild med Sild'.
Her håber de at inspirere unge til at spise sild ved blandt andet at udgive en række opskrifter med den kendte fisk.
Vi har fået lov at dele denne opskrift. Når man tænker på, at silden er den mest bæredygtige fisk, vi kan spise herhjemme, er det en win-win situation at spise den.
Fede fisk som silden er generelt utrolig sunde og bugner af D-vitaminer samt Omega-3 fedtsyrer.
Opskrift på røget sild med bagekartoffel
Ingredienser
- 4 store bagekartofler
- 2 røgede sild
- 2 dl cremefraiche
- 1 rødløg
- ½ dl æbleeddike
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Vask kartoflerne og læg dem i et ildfast fad, drys med lidt salt og kom dem i ovnen i ca. 1 time ved 180 grader til de er møre.
- Mens kartoflerne bager, ordnes de røgede sild, ved at pille så mange ben som muligt ud og holde silden i pæne store stykker.
- Tag kartoflerne ud af ovnen, skær et kryds i dem og giv et lille tryk, så de åbner sig.
- Kom kartoflerne på en tallerken og anret med cremefraiche, røgede sildestykker, syltet rødløg og fintskåret purløg på toppen. Server med det samme, så kartoflen er varm og det hele ”smelter” lidt sammen.
Syltet rødløg
- Pil rødløgene, halvér dem og snit dem fint. Kom de snittede rødløg op i en skål, drys med lidt salt og eddike, vend det godt rundt godt rundt og lad dem trække min. 20-25 minutter inden brug. Gerne længere.
Vil du lave andre retter med sild, har vi opskrifter til inspiration her, dels på en lækker servering med karrysild dels klassiske, stegte sild.