Se her, hvordan du nemt laver stegte sild. Sildene rengøres og paneres i rugmel, inden de steges færdige på panden i smør og olie.
Stegte sild er nemme at lave, og selvom sild måske deler vandene, så er der altså mange, for hvem de saltstegte sild er en lækkerbisken og specialitet.
Og så er sild jo særdeles sunde med blandt andet et meget højt indhold af D-vitamin.
Opskriften er beregnet til fire personer, hvor du steger tre sild til hver person. Det plejer at være rigeligt.
Under opskriften finder du en opskrift på en nem og hurtig løgsovs, som du kan servere til silden sammen med kogte aspargeskartofler.
Opskrift på sprøde, stegte sild
Ingredienser
- 12 stk sildefileter klargjorte
- 1 spiseskefuld sennep
- 1 deciliter rugmel
- salt og friskkværnet peber
- Smør og olie til stegning
Sådan gør du
- Sildefileterne klargøres, og det kan du eventuelt bede fiskehandleren om. Normalt er sildefileter rengjorte ved indkøb.
- Åbn sildefileterne op og smør dem på indersiden med lidt sennep. Krydr også med lidt salt og friskkværnet peber.
- Fold fileterne sammen på langs, så de igen fremstår som hele sild.
- Kom en god slat rugmel i en dyb tallerken, hvorefter sildefileterne forsigtigt paneres i rugmelet.
- Varm en pande op ved god varme, og tilsæt en god klat smør og en god sjat olie.
- Steg de stegte sild i cirka tre minutter på hver side, hvor du igen krydrer sildene på hver side med lidt salt og peber.
Næringsindhold
Opskrift på en god løgsovs til silden
En populær sovs til stegte sild er i øvrigt en hjemmelavet løgsovs, som du laver sådan her:
- Tre store løg pilles og halveres, hvorefter de snittes i tynde skiver. Sauteres i lidt smør i en gryde indtil løgene er helt bløde.
- Kom derefter en spiseskefuld hvedemel i, og sauter videre et par minutter under omrøring.
- Tilsæt en halv liter hønsebouillon, og lad det jævne mens det koges 8-10 minutter ved svag varme.
- Smag din løgsovs til med salt, peber og gerne lidt æblecidereddike eller anden eddike.
Du kan også servere sildene med en god kartoffelsalat. Her er et par opskrifter til inspiration: Kartoffelsalat med asparges og sennepsdressing. Og den lune: Varm sur-sød kartoffelsalat.
pidj@vordingborg.dk
Og så er der jo også stegte sild i eddike 🙂
Peter Jensen
Giver dejlige sild, sovsen er skøn. Jeg spiste 3 sildefilet med kartofler og ble. Rigeligt mæt.
Tak for mad 😘
Vh. Peter
Grazyna. Janina Christensen
Dine opskrifter det er nemme og smager fantastisk tak for det vh janina
Holger Rørby Madsen
Tusind tak, Janina - det er jeg glad for at høre.
Alt det bedste
Holger