Kryddersmør kan laves på et utal af måder og med forskellige ingredienser. Men intet slår min opskrift på den bedste kryddersmør, som du får her.
Denne dejlige opskrift på det bedste kryddersmør er super godt til grillet kød, hvor du serverer kryddersmørret sammen med en god bøf eller andet oksekød.
Og så er det enormt nemt at lave sit eget smør med smag - du skal bare gøre det i god tid, da smørret skal have lidt tid til at trække smag i køleskabet. Men selve fremstillingen tager ingen tid.
Denne opskrift giver en portion kryddersmør på lidt over 100 gram, hvilket rækker til mindst fire personer. Også selvom smørret smager af mere.
Du kan lave kryddersmør i en blender, men jeg plejer blot at bruge hænderne. Det er nemmere, men du skal gøre det hurtigt, så smørret ikke bliver for varmt mellem dine fingre.
Opskrift på kryddersmør
Kryddersmør
Ingredienser
- 100 gram smør
- 1 teskefuld sennep
- 1 teskefuld løgpulver
- 1 teskefuld hvidløgspulver
- 1 teskefuld engelsk sauce
- 1 spiseskefuld citronsaft
- 1 spiseskefuld persille - finthakket
- 1 spiseskefuld timian - finthakket
Sådan gør du
- Skær smørret ud i mindre tern, og kom alle ingredienserne op i en stor skål.
- Massér nu smør og smagsgiverne godt ind i hinanden med fingrene, men brug ikke længere tid end højest nødvendigt!
- Varmen fra dine fingre smelter smørret, så brug højest 30 sekunder på at ælte kryddersmørret sammen.
- Saml smørret og læg det på et stykke bagepapir, som du ruller stramt rundt om smørret.
- Drej så enderne på bagepapiret sammen, så det klemmer kryddersmørret helt sammen, så du til sidst har en fast "pølse" med den bedste kryddersmør.
- Læg den i køleskabet, og her skal den køle ned i mindst to timer, gerne mere. Så skal du bruge kryddersmør til aftensmaden, er det en god idé at lave den fra morgenstunden og putte den på køl.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Hvis ikke du magter bøvlet med at rulle dit kryddersmør sammen med bagepapir (det er MEGET nemt), kan du blot lægge det i en beholder, og glatte det pænt ud, og så sætte den i køleskabet.
Så der er altså ingen undskyldning for at gå i udgang med opgaven.
Du kan jo også altid smage smørret til som du synes, og der kan eksempelvis sagtens tilsættes lidt tabasco, hvis det skal rive lidt mere.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: