Engelsk sauce stammer fra England, og er en krydret sovs, der blandt andet laves på eddike. Saucen anvendes til blandt andet bøffer og sovse.
Du er sikkert stødt på engelsk sauce i forskellige sammenhænge, og du har endda muligvis også en flaske stående derhjemme.
Men måske uden at tænke over hvad engelsk sauce egentlig er for noget, og hvad man faktisk også kan bruge den til.
Historien om engelsk sauce
Hvis vi starter med historien om den engelske sauce, så kommer den jo ikke overraskende fra England.
I dag produceres saucen af Beauvais, der igen er ejet af Orkla.
Og produktionen foregår på baggrund af en oprindelig gammel engelsk opskrift, der stammer tilbage fra 1800-tallet.
Den populære sauce spredte sig dengang dog hastigt uden for Englands grænser, og i dag kan man støde på den over dele store dele af kloden.
Indhold
Selve opskriften på engelsk sauce holder Beauvais selvfølgelig hemmelig, men den laves blandt andet med eddike. Hvilket jo også tydeligt kan smages.
Kigger man efter på ingredienslisten, ja så er der også anvendt tomatpuré, sukker, æblepuré, vand salt og farvestof.
Ingredienslisten tæller også løg og forskellige krydderier, peberrod, citronsaft og nogle konserveringsmidler.
Uden at vi altså kender den nøjagtige mængde på hver.
Men engelsk sauce er en krydret sauce, der tydeligt lugter af eddike, men som også tilfører sødlige toner i maden. En god blanding, som du måske kender det fra gastrik, der selvfølgelig ikke er krydret på samme måde.
Anvendelse
Engelsk sauce er anvendelig til utrolig mange ting. Og det er alt fra sovse til stegning af bøffer og meget mere.
Prøv blandt andet at komme lidt engelsk sauce i kødet til din hakkebøf næste gang du laver det. Det er altså godt. Herunder selvfølgelig også i burgere eller en hjemmelavet bøfsandwich.
Og så giver den engelske sauce også en god dybde til blandt andet brun sovs.
Skal du stege koteletter, kan du prøve at smøre koteletterne med saucen inden de steges på panden eller grillen. Det samme med almindelige bøffer af oksekød.
Selv fisk har godt at en omgang engelsk sauce, for ikke at tale om kylling.
Og du skal heller ikke holde dig tilbage for at komme den engelske sauce i en mørbradgryde, gullasch eller stroganoff.
Endelig kan saucen såmænd også bruges til dressinger til salat eller som smagsgiver i marinader.
Vi må naturligvis heller ikke glemme den engelske sauce til den perfekte biksemad med spejlæg.
Næringsindhold i engelsk sauce
Indhold pr. 100 gram
Kalorier: 125
Fedt: <1 gram
Kulhydrat: 26 gram
Protein: 1 gram
Saucen indeholder desuden 3,4 gram salt pr. 100 gram.
Hvad synes du om artiklen?
-
Engelsk sauce
Der er forskel på Worcester sauce og HP sauce, og Beauvais er en tredje variant over samme tema.
hej holger
kan du fortælle hvad forskel der er på engelsk sauce og hp sauce?