• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Oversigt over oksestege og bøffer

Oversigt over oksestege og bøffer

billede med bøffer
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. juni 2024 - Udgivet: 22. august 2015

Bøffer er ikke bare bøffer, og det samme gælder oksestege og andre udskæringer. Men hvor er det nu lige de forskellige udskæringer kommer fra på oksen?

Vi har lavet denne lille hurtige gennemgang af de forskellige navne på bøffer og oksestege, som du møder i det daglige i supermarkedet og hos slagteren.

Du kan også se den store bøfguide med de anbefalede stegetider på bøfferne.

Roastbeef

Roastbeef er udskåret af afpudset okseinderlår, og bliver omviklet med snor inden stegning eller kogning. Der er flere muligheder for at tilberede roastbeef.

Oksetyndsteg

Oksetyndsteg er filet af oksehøjreb, hvor der stadig sidder en fedtkant. God til langtidsstegning i grill eller ovn.

Culotte

Culotte-stegen er skåret af oksetykstegen, og har typisk også en god fedtkant, der har kælenavnet krølfedt, fordi det har en tendens til at krølle op under stegning. Derfor skal man ridse fedtkanten. Culotte er bedst når man interval-steger den. Altså 15 minutter i ovnen ved 180 grader, 15 minutter ude, 15 minutter inde, og 15 minutter i ovnen til den ønskede temperatur. Derefter skal den hvile.

Se også disse opskrifter:

Cote de boeuf (opskrift til grill, pande og ovn)

Kalvemørbrad bøffer med blomkålsmos og kalvesky

Oksemørbradgryde

Tournedos

Tournedos er bøffer, der er skåret af afpudset oksemørbrad. De bliver så omviklet med bacon, og det gør man fordi man ikke ønsker siderne på bøffen stegt for hurtigt. Den omviklede bacon er ikke beregnet til at spise, men det kan man selvfølgelig sagtens gøre.

T-bone

T-bone er en meget speciel bøf, og en af de fineste udskæringer til bøffer. Faktisk får du her to bøffer på samme tid, så det kræver en pæn portion sult når du lægger sådan en på grillen eller panden. T-bone består af oksemørbrad på den ene side af benet, og oksetyndsteg på den anden. Den kan være lidt udfordrende at stege, fordi mørbraden bliver hurtigere mør end oksetyndstegen.

Engelsk bøf

Engelsk bøf udskæres af oksefilet, som er afpudset. Bøfferne er derfor uden fedtkant. Engelsk bøf er en klassisk og velsmagende udskæring.

Oksefilet

Oksefilet er, næsten som navnet siger, udskåret af oksefileten, og derefter afpudset for fedt. Fremragende til langtidsstegning som langtidsstegt oksefilet.

Entrecotes

Entrecotes er en af de mest populære bøffer i supermarkedernes kølediske, og den er udskåret af oksehøjreb, hvor der stadig er fedtkant med. Inden stegningen er det en god idé, at ridse fedtkanten 3-4 steder, så undgår du at bøffen krøller sig sammen.

Oksemørbrad

Oksemørbrad er efter vores mening den bedste udskæring. Afpudset er den perfekt at stege eller grille helt, men den skal ikke have for meget. Tilbereder du den rigtigt, bliver oksemørbrad blødt som smør. Oksemørbrad kan dog tilpasses i forhold til retten og vil kræve forskellige stegetider. Se eksempelvis vores beef wellington.

Tykstegmedaljon

Tykstegsmedaljon er udskåret af tyksteg, og omviklet med bacon. Den er en billig udgave eller efterligning af tournedos, og opnår aldrig samme mørhed. Men en fin og lidt mere prisbillig bøf.

Rib-eye

Rib-eye er udskåret af marmoret oksefilet, og netop marmoreringen gør, at rib-eye faktisk bliver både mør og smagfuld.

Peberbøffer

Peberbøffer bliver skåret af oksetykstegsfilet, og derefter krydret med forskellige slags peber.

Hvilken udskæring der er bedst kan man ikke sige. Det afhænger jo heldigvis af smag og behag.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole Vestergaard Andersen

    december 07, 2023 at 6:22 pm

    Hej Holger
    Jeg har fået fingre i et parti okse inderlår - flot tykt - ca 20:mm tykt - saftigt mørkerødt.

    Kan du fortælle mig hvordan jeg skal stege det - jeg finde det ikke lige i din iøvrigt fantastiske vejledning om okse bøffer/kød. . Jeg vil gerne spise det som bøffer hvis det kan anbefales. Ellers kan det jo blive til stroganof.

    PS: Udens madens verden var jeg død af sult
    På forhånd tak
    Glædelig Jul

    Svar
  2. Susanne mikkelsen

    januar 19, 2018 at 6:09 pm

    Jeg vil gerne havde en culottesteg ikke fra ungkvæg hvad køber man så?og hvor meget vejer den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her