Opskrift på engelsk bøf med bløde løg og skysovs. Løg og bøffer af oksefilet steges møre i lidt smør, og serveres med en lækker sovs af kalvefond.
Engelsk bøf med bløde løg og skysovs er en klassisk og virkelig lækker ret, der serveres med stegte, bløde løg.
Her har jeg også lavet en vidunderlig skysovs, der forsigtigt jævnes med lidt Maizena.
Engelsk bøf laves af gode stykker oksefilet, og her er de på 150 gram stykket.
Men de kan selvfølgelig også laves af større stykker kød, hvis du er mere til det. Jeg synes dog ikke, at engelsk bøf skal være alt for store, men det er selvfølgelig en smagssag.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer. Se også min opskrift på hakkebøf med bløde løg.
Opskrift på engelsk bøf
Engelsk bøf med bløde løg og skysovs af kalvefond
Ingredienser
- 4 stykker oksefilet - på ca. 150 gram stykket
- 2 store rødløg - eller alm. løg
- 1 spiseskefuld balsamico
- 1 spiseskefuld sukker
- 1 spiseskefuld smør
- 2,5 deciliter kalvefond - vand + koncentrat
- Maizena
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bøfferne saltes en time eller to før de skal bruges. Det giver det bedste resultat til en engelsk bøf.
- Rødløg pilles og skæres i tynde skiver.
- Varm en god klat smør på en middelvarm pande, og steg løgene møre uden de tager alt for meget farve. Kom lidt balsamico og sukker ved - dette kan dog godt udelades.
- Steg løgene i cirka fem minutter, og tilsæt så kalvefond, som jævnes med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand.. Smag til med friskkværnet peber, og lad det simre et par minutter. Tag det af panden.
- Kom en ny klat smør på panden, og steg nu bøfferne 2-3 minutter på hver side ved jævn varme, men pas på ikke at stege bøfferne tørre.
- Krydr med friskkværnet peber, og læg dem på et lunt og pænt fad.
- Hæld de bløde løg over, og lad bøfferne hvile i fem minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Engelsk bøf med skysovs
Server strak engelsk bøf med bløde løg, skysovs og de nemme, hjemmelavede kartoffelrøsti.
Det er altså en dejlig klassiker, der er ret nem at lave.
Og selvom det måske kan lyde lidt besværligt at lave røsti til, så er de altså ret nemme at gå til.
Du kan dog også bare nøjes med råstegte kartofler.
Se også mine populære opskrifter på:
Steak med rodfrugter og hjemmelavet hvidløgssmør
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: