• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Engelsk bøf med bløde løg og skysovs af kalvefond

Engelsk bøf med bløde løg og skysovs af kalvefond

billederesultat for engelsk bøf
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
135
SHARES
FacebookMessenger135PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 5. september 2020

Opskrift på engelsk bøf med bløde løg og skysovs. Løg og bøffer af oksefilet  steges møre i lidt smør, og serveres med en lækker sovs af kalvefond.

Engelsk bøf med bløde løg og skysovs er en klassisk og virkelig lækker ret, der serveres med stegte, bløde løg.

Her har jeg også lavet en vidunderlig skysovs, der forsigtigt jævnes med lidt Maizena.

Engelsk bøf laves af gode stykker oksefilet, og her er de på 150 gram stykket.

Men de kan selvfølgelig også laves af større stykker kød, hvis du er mere til det. Jeg synes dog ikke, at engelsk bøf skal være alt for store, men det er selvfølgelig en smagssag.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer. Se også min opskrift på hakkebøf med bløde løg.

Opskrift på engelsk bøf

billederesultat for engelsk bøf
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Engelsk bøf med bløde løg og skysovs af kalvefond

4.89 fra 9 stemmer
Opskrift på engelsk bøf med bløde løg og skysovs. Løg og bøffer af oksefilet  steges møre i lidt smør, og serveres med en lækker sovs af kalvefond.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 482
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 stykker oksefilet - på ca. 150 gram stykket
  • 2 store rødløg - eller alm. løg
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk smør
  • 2,5 dl kalvefond - vand + koncentrat
  • Maizena
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Bøfferne saltes en time eller to før de skal bruges. Det giver det bedste resultat til en engelsk bøf.
  2. Rødløg pilles og skæres i tynde skiver.
  3. Varm en god klat smør på en middelvarm pande, og steg løgene møre uden de tager alt for meget farve. Kom lidt balsamico og sukker ved - dette kan dog godt udelades.
  4. Steg løgene i cirka fem minutter, og tilsæt så kalvefond, som jævnes med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand.. Smag til med friskkværnet peber, og lad det simre et par minutter. Tag det af panden.
  5. Kom en ny klat smør på panden, og steg nu bøfferne 2-3 minutter på hver side ved jævn varme, men pas på ikke at stege bøfferne tørre.
  6. Krydr med friskkværnet peber, og læg dem på et lunt og pænt fad.
  7. Hæld de bløde løg over, og lad bøfferne hvile i fem minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 482kcalKulhydrater: 11gProtein: 28gFedt: 36gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 15gTransfedt: 0.1gKolesterol: 113mgNatrium: 683mgKalium: 542mgKostfibre: 1gSukker: 6gVitamin A: 89IUVitamin C: 4mgCalcium: 27mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Engelsk bøf med skysovs

Server strak engelsk bøf med bløde løg, skysovs og de nemme, hjemmelavede kartoffelrøsti.

Det er altså en dejlig klassiker, der er ret nem at lave.

Og selvom det måske kan lyde lidt besværligt at lave røsti til, så er de altså ret nemme at gå til.

Du kan dog også bare nøjes med råstegte kartofler.

Se også mine populære opskrifter på:

Steak med rodfrugter og hjemmelavet hvidløgssmør

T-bone steak - sådan steger du en stor T-bone

Flanksteak på grill - med marinade, stegetid og tilbehør

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required