Se hvordan du steger den møreste entrecote i størrelse XL. Først er det svag varme i ovnen, inden den steges færdig på panden med hvidløg og rosmarin.
Så er der dømt herremad med denne entrecote XL, der steges i både ovnen og på panden.
Bøffen bliver virkelig mør og lækker - måske den bedste bøf du nogensinde har fået.
Sådan en entrecote skal helst veje mellem 350 og 450 gram, så bed slagterne om en stor udskæring.
Om det så er til en person, eller du deler den i to til deling mellem to personer, ja det er op til dig.
I opskriften her går jeg ud fra bøfferne deles, så der er til fire personer.
Opskrift på entrecote XL
Ingredienser
- 2 entrecote på 350-450 gram stykket
- 3 fed hvidløg grofthakkede
- 1 håndfuld rosmarin blade, hakkede
- smør til stegning
Sådan gør du
- Dup kødet tørt med et stykke køkkenrulle, og krydr dem med salt og friskkværnet peber.
- Læg dem i et ildfast fad, og steg dem nu i ovnen ved 110 grader i cirka 25 minutter. 20 minutter hvis du ønsker din entrecote lidt mere røde i det.
- Tag bøfferne ud af ovnen, og lad dem hvile et par minutter.
- Varm en stor klat smør ( 2-3 gode spiseskefulde) i panden, og når smørret er brust af, kommer du hvidløg og rosmarin ved. Lad smagen fordele sig i smørret.
- Steg så bøfferne ved en god varme - cirka et minut på hver side.
- Lad bøfferne hvile i to minutter på panden, og kom en ekstra klat smør på panden, som smelter mens bøfferne hviler.
Næringsindhold
Noter
Servér de møre entrecotes med hjemmelavede kartoffel røsti.
Sovs skal der også til, og prøv eventuelt med den nemme og lækre bearnaise sauce sous vide.
Eller overøs bøfferne med det lækre, smeltede smør med smag af hvidløg og rosmarin.
Se også mine opskrifter på:
Comments
No Comments