• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Flap meat - opskrift med marinade til grill eller pande

Flap meat - opskrift med marinade til grill eller pande

billederesultat for flap meat eller flap steak
4.8 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
130
SHARES
FacebookMessenger130PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 13. maj 2024 - Udgivet: 29. april 2023

Flap meat eller flap steak er et godt stykke kød, som er mørt og med masser af smag. Her er min opskrift på flap meat til grill eller pande.

Flap meat - eller flap steak (kær udskæring har mange navne) er et super godt stykke kød, og det skyldes især den gode fedtmarmorering, der gør kødet virkelig mørt.

Desværre er det langt fra alle slagtere og supermarkeder, der har udskæringen liggende.

Men den vinder ind stadig flere steder, og det skal du være glad for.

Flap meat er en amerikansk udskæring, som vi kender det med blandt andet US Ball Tip, og her får du virkelig et stykke mørt kød.

Opskriften er til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Nyretapper

Cote de boeuf

Flankesteg i ovn

Opskrift på flap meat

billederesultat for flap meat eller flap steak
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Flap meat

4.82 fra 16 stemmer
Flap meat eller flap steak er et godt stykke kød, som er mørt og med masser af smag. Her er min opskrift på flap meat til grill eller pande.
Forb. tid 2 timer t
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 2 timer t 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 561
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 flap meat - flap steak på cirka 800 gram
Marinade
  • 2 spsk soja
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk akaciehonning
  • 2 spsk balsamico
  • 1 tsk rosmarin - tørret
  • 1 tsk paprika
  • 2 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Pak kødet ud og dup det eventuelt tørt med et stykke køkkenrulle.
  2. Rør alle ingredienserne til marinaden grundigt sammen.
  3. Smør flap meaten godt ind i marinaden, og du skal bruge det hele.
  4. Læg det marinerede kød i en frysepose, og lad det trække der i et par timer.
  5. Nu kan du enten tilberede kødet på grill eller pande. På grillen er det ved direkte varme, og jeg plejer at grille det ved lidt over middel varme. Cirka 200 grader i grillen. Så bliver kødet ikke for brændt for hurtigt. På panden er det ved en god varme.
  6. Grillristen smøres med lidt olie, kødet lægges på og låget lægges straks på. Samlede stegetid er cirka 7-10 minutter på hver side, hvor du vender kødet cirka hvert andet minut.
  7. Stegetiden afhænger selvfølgelig af tykkelsen og størrelsen på kødet, men du kan også anvende et stegetermometer i den tykkeste del af kødet. Din flap meat eller flap steak er færdig når kernetemperaturen er cirka 55 grader.

Næringsindhold

Kalorier: 561kcalKulhydrater: 13gProtein: 41gFedt: 39gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 21gKolesterol: 122mgNatrium: 608mgKalium: 569mgKostfibre: 0.2gSukker: 10gVitamin A: 69IUVitamin C: 2mgCalcium: 20mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Udskæring af flap meat

Den færdigstegte flap meat krydres med salt og friskkværnet peber, og så skal den lige hvile 5-10 minutter på et skærebræt inden udskæring.

Og udskæringen af flap meaten er lidt anderledes end du måske tror. Fibrene går nemlig på tværs af stegen, og derfor skal den skæres i tynde skiver på langs.

Altså så du får tynde og lange skiver, som til gengæld er super møre.

Serveres eventuelt med pommes frites og bønner med hvidløgssmør. En sauce bearnaise er super til. Prøv også bearnaise sous vide.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    maj 24, 2025 at 7:02 pm

    Hej. Er flap meat det, der svarer til flanksteak?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required