Flap meat eller flap steak er et godt stykke kød, som er mørt og med masser af smag. Her er min opskrift på flap meat til grill eller pande.
Flap meat - eller flap steak (kær udskæring har mange navne) er et super godt stykke kød, og det skyldes især den gode fedtmarmorering, der gør kødet virkelig mørt.
Desværre er det langt fra alle slagtere og supermarkeder, der har udskæringen liggende.
Men den vinder ind stadig flere steder, og det skal du være glad for.
Flap meat er en amerikansk udskæring, som vi kender det med blandt andet US Ball Tip, og her får du virkelig et stykke mørt kød.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på flap meat
Flap meat (opskrift med marinade til grill eller pande)
Ingredienser
- 1 flap meat - flap steak på cirka 800 gram
Marinade
- 2 spiseskefulde soja
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 2 spiseskefulde akaciehonning
- 2 spiseskefulde balsamico
- 1 teskefuld rosmarin - tørret
- 1 teskefuld paprika
- 2 fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Pak kødet ud og dup det eventuelt tørt med et stykke køkkenrulle.
- Rør alle ingredienserne til marinaden grundigt sammen.
- Smør flap meaten godt ind i marinaden, og du skal bruge det hele.
- Læg det marinerede kød i en frysepose, og lad det trække der i et par timer.
- Nu kan du enten tilberede kødet på grill eller pande. På grillen er det ved direkte varme, og jeg plejer at grille det ved lidt over middel varme. Cirka 200 grader i grillen. Så bliver kødet ikke for brændt for hurtigt. På panden er det ved en god varme.
- Grillristen smøres med lidt olie, kødet lægges på og låget lægges straks på. Samlede stegetid er cirka 7-10 minutter på hver side, hvor du vender kødet cirka hvert andet minut.
- Stegetiden afhænger selvfølgelig af tykkelsen og størrelsen på kødet, men du kan også anvende et stegetermometer i den tykkeste del af kødet. Din flap meat eller flap steak er færdig når kernetemperaturen er cirka 55 grader.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Udskæring af flap meat
Den færdigstegte flap meat krydres med salt og friskkværnet peber, og så skal den lige hvile 5-10 minutter på et skærebræt inden udskæring.
Og udskæringen af flap meaten er lidt anderledes end du måske tror. Fibrene går nemlig på tværs af stegen, og derfor skal den skæres i tynde skiver på langs.
Altså så du får tynde og lange skiver, som til gengæld er super møre.
Serveres eventuelt med pommes frites og bønner med hvidløgssmør. En sauce bearnaise er super til. Prøv også bearnaise sous vide.
Se også mine opskrifter på:
Nyretapper - opskrift, stegetid og de gode tips
Del dine ideer og tanker med os andre her: