Se her hvordan du steger nyretapper, der er et mørt stykke kød, som ikke har noget med indmad at gøre. Opskrift med stegetid og gode råd.
Nyretapper er blevet vældig populære de senere år, og det skyldes især, at mange restauranter har taget kødet til sig.
Man finder efterhånden nyretapper på menukortet mange steder, og her får du da også et virkelig mørt stykke kød.
Hvad er nyretapper?
Længere nede kan du se hvordan du tilbereder nyretapper, men først lidt om udskæringen.
Desværre har vi her i Danmark givet udskæringen navnet nyretapper, og det er faktisk både synd og ufortjent. Hvis du spørger mig.
Navnet får nemlig mange til at tro, at der er tale om indmad/noget med nyrer, og det er ikke tilfældet.
I det engelske hedder udskæringen hanger steak, og det er mere passende.
Nyretapper er nemlig en muskel mellem mørbraden og nyrerne, men den har altså ikke noget med nyrerne at gøre ellers. Du spiser altså ikke nyrer, når du indtager de møre nyretapper. Bare for at slå det fast.
Kødet har meget grove fibre, og det bliver som sagt særdeles mørt under tilberedningen. Men du skal heller ikke stege kødet for længe, da det så ret nemt bliver tørt.
Klargøring af nyretapper
Nyretapperne sælges typisk i en størrelse på omkring 400 gram stykket. Eller lige under.
Men tværs ned gennem udskæringen er der en hård sene, som du skal skære fra.
Derfor laver du et snit på langs ad senen, og deler nyretappen i to halvdelen. Derefter skæres senen fra, og andre urenheder fjernes ligeledes.
Tilbage har du så to stykker aflangt kød, som du kan se på billedet.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på nyretapper
Nyretapper (opskrift, stegetid og de gode tips)
Ingredienser
- 2 nyretapper - cirka 400 gram/stk.
- olivenolie
- 50 gram smør
- 2-3 kviste timian
- 3 fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Nyretapper klargøres en time før brug. Se hvordan længere oppe. Krydr med salt på alle sider, og lad hvile på en tallerken på køkkenbordet.
- Hak timian groft og snit hvidløgsfed fint.
- Varm en pande godt op, og du skal bruge nyretapper ved en høj varme.
- Kom en lille sjat olie på og brun nyretapperne på alle sider. Det tager cirka et minuts tid
- Kom timian og hvidløg ved, ryst panden lidt rundt og tilsæt så smør i grove tern. Lad det smelte.
- Nu steges nyretapperne færdige i cirka 3-4 minutter på hver side, afhængig af hvor rødt eller stegt du ønsker kødet. Undervejs hælder du det smeltede smør op på kødet, så det tilføres endnu mere smag.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigstegte nyretapper lægges på et skærebræt og hviler fem minutter inden udskæring. Krydres med friskkværnet peber.
Med skarp kniv skæres nyretapperne ud i tynde skiver, og her det vigtigt, at du skærer på tværs af kødfibrene, da du så får mere mørt kød i munden.
Anret skiverne smukt på en tallerken, og kom lidt af skyen fra panden over.
Du kan eventuelt servere nyretapperne med de lækre timiankartofler.
Se også mine opskrifter på:
Culottesteg - stegetid og kernetemperatur på culotte
poul-erik jensen
jeg har nogle nyretapper kan vi koge suppe
på en af dem
Tineke
Mangler tilbehør og sauce.
mona iversen
super vejledning til stege kødet helt perfekt!
Lis Møller
1000 tak for dine altid inspirerende og udførlige opskrifter. I dag opdagede jeg så, at jeg kunne bruge den lille knap, så jeg kunne gange mængden op og ned. For dælen det var smart. Tak igen for alle de velsmagende retter og bageopskrifter.