Her får du min opskrift på grønne bønner med hvidløgssmør. Bønnerne skal ikke forkoges, men steges direkte i brunet smør med hvidløg.
Grønne bønner med hvidløgssmør er en lækker måde at tilberede bønnerne på, og hvidløget giver dem en lækker smag.
Opskriften er til fire personer som tilbehør.
Opskrift på grønne bønner med hvidløgssmør
Grønne bønner med hvidløgssmør
Ingredienser
- 400 gram grønne bønner
- 3 spiseskefulde smør
- 4 fed hvidløg
- 1 bundt persille
- salt
Sådan gør du
- De grønne bønner nippes og skylles i koldt vand. Dryppes af.
- Smelt smørret i en pande ved middel varme.
- Hvidløgsfed pilles og presses ned til smørret, og derefter svitses hvidløg et minuts tid i smørret, så det tager smag. Men ude at tage farve!
- Kom bønnerne ved og vend dem rundt. Lad det stege fem minutter, hvor du nogle gange vender bønnerne rundt i hvidløgssmørret.
- Persille hakkes fint og vendes i de grønne bønner med hvidløg lige inden servering.
- Krydr med lidt salt, og og servér straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdige grønne bønner med hvidløgssmør anrettes i en skål eller et fad, og kan serveres til en ribeye eller en god culottesteg.
Se i øvrigt også artiklen om genopvarmning af mad med persille og spinat.
Se også disse opskrifter med bønner:
Merethe Skovby
Virkelig lækkert , en absolut favorit