Se hvordan du nemt og hurtigt laver timiansmør med basilikum, der er en kryddersmør, som passer perfekt til stegte og grillede bøffer.
Timiansmør er en god smagsgiver til grillede bøffer, hvor du så ikke behøver sovs.
Det kolde smør blandes med frisk timian og baslikum, og skal derefter blot på køl inden servering.
Her skære kryddersmørret ud i tynde skiver, som så lægges oven på den grillede bøf. Det bliver ikke bedre.
Til timiansmør til fire personer skal du bruge:
75 gram koldt smør
1 lille håndfuld frisk timian
1 lille håndfuld frisk basilikum
1 spiseskefuld citronsaft
Sådan laver du timiansmør med basilikum:
Start med at skære det kolde smør i mindre tern, og kom det i en skål.
Skyl timian og basilikum, og skær hak det derefter fint.
Kom krydderurterne i skålen med smørret, og tilsæt også lidt citronsaft.
Nu bruger du fingrene til at mose kryddersmørret sammen, så krydderurterne bliver godt fordelt i smørret.
Læg derefter smørklumpen ud på et stykke bagepapir, og form en aflang, tyk pølse.
Fold bagepapiret om smørret, og stram til, inden du ruller det sammen.
Drej enderne på bagepapiret sammen, så du strammer timiansmørret inde i papiret. Klip de yderste ender af papiret, og nu har du en lækker rulle med timiansmør.
Læg smørret på køl i mindst en time, og skær det skiver ved servering.
Smørret er blandt andet fortræffeligt til en grillet t-bone eller højrebsbøf.
Timiansmør er en smagfuld fætter til persillesmør, og den egner sig perfekt ovenpå en god bøf. Timiansmørret er lavet med basilikum og lidt citronsaft. Foto: Guffeliguf.dk.
Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.