Se hvordan du nemt og hurtigt laver timiansmør med basilikum, der er en kryddersmør, som passer perfekt til stegte og grillede bøffer.
Timiansmør er en god smagsgiver til grillede bøffer, hvor du så ikke behøver sovs.
Det kolde smør blandes med frisk timian og baslikum, og skal derefter blot på køl inden servering.
Her skære kryddersmørret ud i tynde skiver, som så lægges oven på den grillede bøf. Det bliver ikke bedre.
Opskrift
Ingredienser
- 75 gram smør koldt
- timian lille håndfuld frisk timian
- basilikum lille håndfuld frisk basilikum
- 1 spiseskefuld citronsaft friskpresset
Sådan gør du
- Start med at skære det kolde smør i mindre tern, og kom det i en skål.
- Skyl timian og basilikum, og skær hak det derefter fint.
- Kom krydderurterne i skålen med smørret, og tilsæt også lidt citronsaft.
- Nu bruger du fingrene til at mose kryddersmørret sammen, så krydderurterne bliver godt fordelt i smørret.
- Læg derefter smørklumpen ud på et stykke bagepapir, og form en aflang, tyk pølse.
- Fold bagepapiret om smørret og stram til, inden du ruller det sammen.
- Drej enderne på bagepapiret sammen, så du strammer timiansmørret inde i papiret. Klip de yderste ender af papiret, og nu har du en lækker rulle med timiansmør.
- Læg smørret på køl i mindst en time, og skær det i skiver ved servering.
Næringsindhold
Tips
Timianmør er blandt andet fortræffeligt til en grillet t-bone eller højrebsbøf.
Se også disse opskrifter på kryddersmør:
Comments
No Comments