Grissini med sesamfrø og durummel er skønne, sprøde brødstænger fra Italien. Spis dem, som de er som snacks eller server sammen med en dip.
Grissini er virkelig en lækker snack, som kan serveres sammen med forskellige dips så som pesto eller hummus. Du kan også lave dem til en tapas, hvor de passer rigtig godt sammen med ost og kød.
Jeg valgte at rulle dem i sesamfrø, da det giver en lækker nøddesmag, som jeg er stor fan af.
Man kan også tilføje krydderurter eller parmesanost, faktisk kan du putte lige det i, du vil.
Disse er lavet med en blanding af almindelig hvedemel og durummel. Durummel giver en masse smag, men det gør også dejen en smule mere porøs. Så vær forsigtig, når du ruller dem ud.
Opskrift på italienske grissini
Grissini
Ingredienser
- 70 ml vand
- 20 gram gær
- 1 tsk sukker
- 50 gram durummel
- 200 gram hvedemel
- 60 ml olivenolie
- 1 tsk salt - plus ekstra
- hvide sesamfrø
Sådan gør du
- Start med at varme vandet op til lillefingervarme, smuldre gæren deri og rør det sammen. Tilføj derefter sukker.
- Tilføj nu durummel og rør det godt sammen. Tilføj derefter hvedemel og salt. Rør det sammen, i mens du langsomt hælder olivenolie i. Ælt det sammen, hvis dejen føles meget tør, kan du tilføje en smule mere vand.
- Dejen skal være tør nok til at den nemt kan formes, så tilføj endelig ikke for meget væske.
- Del nu dejen til cirka 10 til 15 lige store kugler og rul en af gangen ud til passende størrelse. Drys en smule sesamfrø udover den, og rul den en enkelt gang rundt i sesam, så de hænger fast. Forsæt med dem alle.
- Læg grissini på en bageplade og dæk dem til med et viskestykke, lad dem nu hæve i 20 minutter.
- I mens forvarmer du ovnen til 200 grader.
- Drys generøst med salt udover alle dine brødstænger og bag dem i cirka 10 minutter, eller indtil de alle er jævnt gyldne.
- Lad dem køle ned på en rist, indtil de er fuldstændig sprøde.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Når grissini er bagt, skal de køle helt af, før de serveres. Det betyder, at de når at blive helt sprøde, før I spiser dem.
Se også andre gode opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: