Her får du min opskrift på en nem rucolapesto, der laves med masser af rucola og pinjekerner. Jeg bruger pestoen til pasta, pizza og på ristede brødskiver.
Rucolapesto er genial til mange italienske retter, hvor den virkelig pifter maden op.
Det er supernemt at lave pesto, hvad enten du bruger rucola, persille, grønkål eller basilikum.
Da olivenolie spiller en stor rolle for smagen i denne kolde sauce, vil jeg anbefale, at du bruger en god jomfruolivenolie, eventuelt en ekstra jomfruolivenolie.
Prøv pestoen på pasta, på en italiensk pizza eller som topping på ristede skiver brød med tomat.
Opskriften giver rigeligt med pesto til fire personer.
Opskrift på rucolapesto til pasta
Ingredienser
- 50 gram rucola
- 30 gram pinjekerner
- 2 deciliter olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk citronsaft
- 2 spsk parmesan
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rucolapesto laves med frisk rucola, som skylles og slynges tør. Kommes derefter i en blender.
- Pinjekerner ristes på panden og kommes ned til rucolaen.
- Tilsæt så olivenolie, parmesan, grofthakkede hvidløgsfed og en spiseskefuld friskpresset citronsaft.
- Der skal også lidt salt og friskkværnet peber i din pesto med rucola, hvorefter den er klar til at blive blendet.
Tips og opskrifter
Jeg laver gerne pestoen uden parmesan, men du kan sagtens også blende den med et par spiseskefulde parmesan.
Pestoen er dog også fremragende uden parmesan. Så det er op til dig.
Pesto med rucola anvendes på en færdigbagt pizza, sammen med pasta - eller prøv at riste et par skiver i ovnen (200 grader varmluft) sammen med tynde skiver tomat og finthakket hvidløg. Dryp også med olivenolie.
Når brødskiverne kommer ud af ovnen fordeles lidt af rucolapestoen ovenpå dem. Mums, det er altså en god og nem forret.
Bruger du ikke hele portionen med det samme, opbevares rester på køl, hvor den fint kan holde sig nogle dage.
Se også mine opskrifter på:

Comments
No Comments