Opskrift på fyldt mørbrad med persille. En hel svinemørbrad åbnes og fyldes med friskhakket persille, hvorefter den steges mør i en gryde.
Dette er min opskrift på helstegt og fyldt mørbrad med persille, og den er altså god. Jeg håber også du kan lide opskriften, og du må gerne vurdere den på en skala fra 1-5 stjerner længere nede på siden. Del også gerne dine gode råd om stegning af svinemørbrad i kommentarfeltet. På forhånd tak.
Fyldt mørbrad med persille er en klassisk middagsret, der faktisk ikke er så svær at lave.
Her skæres en svinemørbrad op, hvorefter den fyldes med persille og rulles sammen igen.
Den fyldt svinemørbrad steges i en gryde, og skyen laves til en vidunderlig sovs.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på fyldt mørbrad
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- 1 potte persille
- salt og friskkværnet peber
- 2 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- 2 deciliter fløde
- Lidt Maizena udrøres i en smule koldt vand
- Lidt madkulør
- 1 spiseskefuld gastrik kan undværes, lidt citronsaft er også godt
Sådan gør du
- Afpuds svinemørbrad for sølvsene og andet fedt. Så smager en fyldt mørbrad bedst.
- Skær mørbraden op med en skarp kniv på langs, så du får et stort og fladt stykke kød. Læg det mellem to fryseposer, og bank det let med en kagerulle eller lignende.
- Krydr med salt og friskkværnet peber, og fordel finthakket persille på kødet.
- Rul den sammen, og bind den stramt med bomuldssnor. Krydr også udvendigt med salt og peber.
- Smelt en klat smør i en stegegryde, og brun den ved en god varme.
- Hæld vand ved og tilsæt bouillonterning. Skru ned for varmen, og lad nu den fyldte svinemørbrad simre knap otte minutter på hver side. Efter otte minutter vender du altså den fyldte svinemørbrad om, og lader den stege videre på den anden side. Den samlede stegetid er ca. 15 minutter.
- Tag mørbraden over på et skærebræt, og lad den hvile 10 minutter inden udskæring.
- Kog stegeskyen op, og lad den reducere en smule. Kom fløde ved og smag til med salt, peber og lidt gastrik.
- Jævn sovsen med lidt Maizena udrørt i koldt vand, og justér farven med sovsekulør.
Næringsindhold
Tips
Så er der fyldt mørbrad med persille - lige klar til servering.
Fjern snoren og skær den fyldte mørbrad i skiver. Server med sovs og kartofler. En god spidskålssalat passer også godt til.
Se også mine opskrifter på:
Lise
Superlækker, sådan kan jeg huske fra min barndom - en anden version er med svesker :))
Jeg plejer at komme kvarte champignons i, når mørbraden er næsten brunet - inden bouillonen, det giver lidt ekstra god smag og fyld