Her får du min opskrift på italiensk fyldt svinemørbrad med frisk spinat, soltørrede tomater, krydderurter og bacon. En smagfuld aftensmad.
Italiensk fyldt svinemørbrad er en virkelig lækker ret til aftensmad, som bestemt også kan anbefales som gæstemad.
Her skæres en svinemørbrad op, hvorefter den fyldes med blandt andet spinat og soltørrede tomater, inden den omvikles med bacon.
Jeg plejer at brune mørbraden i lidt smør på en pande, men du kan også godt stille den direkte i ovnen, hvor du dog så skal give den et par minutter mere.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på italiensk fyldt svinemørbrad
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- salt og friskkværnet peber
- 1 teskefuld hvidløgspulver
- 75 gram spinat frisk, steges kort i lidt olie
- 3 spiseskefulde soltørrede tomater i olie, hakket fint
- Lidt salvie hakket
- Lidt timian hakket
- 1 citron økologisk
- 10 skiver bacon måske lidt flere
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Svinemørbrad pudses af og snittes op på langs, så du får et stort og fladt stykke kød. Bankes evt. let ud med hånden.
- Krydr kødet med salt, friskkværnet peber og drys med hvidløgspulver.
- Varm en pande op, kom en sjat olivenolie på og steg den friske spinat så den netop falder sammen. Fordeles derefter på kødet. Det er lækkert i en italiensk fyldt svinemørbrad.
- Kom også soltørrede tomater på, og lad gerne lidt af olien fra glasset følge med. Slut af med lidt friske og hakkede krydderurter i form af salvie og timian. Rosmarin er også godt. Riv også lidt citronskal over.
- Rul mørbraden stramt sammen og få fyldet med hele vejen. Lægges forsigtigt til side.
- Læg ca. 10 skiver bacon i skiver ved siden af hinanden, så de netop overlapper hinanden. Rækken af baconskiver skal være lige så bred som din svinemørbrad.
- Læg nu forsigtigt den fyldt italienske svinemørbrad over på baconskiverne, og luk skiverne til tæt om kødet. Bind mørbraden med bomuldssnor.
- Kom lidt olie og smør på en varm stegepande, og brun hurtigt mørbraden hele vejen rundt.
- Italiensk fyldt svinemørbrad lægges nu i et ildfast fad, og steges færdig i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor mørbraden skal have ca. 18 minutter.
Næringsindhold
Note
Italiensk fyldt svinemørbrad må gerne hvile fem minutter på et skærebræt, inden den skæres ud i passende skiver.
Husk at fjerne bomuldssnoren først!
Tilbehør til den fyldte mørbrad med spinat kan være en klassisk ærterisotto eller sund pastasalat.
Se mere indhold:
Kan man forberede mørbraden dagen før med spinat og det hele