• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Svinemørbrad med pasta, salvie og fløde

Svinemørbrad med pasta, salvie og fløde

Svinemørbrad med pasta er en virkelig lækker og velsmagende pastaret med fyldt mørbrad. Retten er både nem og rimelig hurtig at lave. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. marts 2025 - Udgivet: 28. juli 2022

Her er min opskrift på svinemørbrad med pasta. En fyldt mørbrad med parmaskinke og salvie, der serveres på en bund af pasta med fløde.

Svinemørbrad med pasta er en klassisk pastaret, men her er retten lige gjort en tand bedre.

Du får nemlig en fyldt svinemørbrad, der blandt andet indeholder lidt parmaskinke og krydderurter i form af salvie og persille.

Det er en god hverdagsret, men den er bestemt også fin til weekend eller gæstemad.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Pasta med salvie, hvidløg og bacon
  • Fyldt svinemørbrad med mozzarella og bacon
  • Svinemørbrad opskrift med fløde
  • Svinemørbrad på grill med stegetid og kernetemperatur

Opskrift på svinemørbrad med pasta

Svinemørbrad med pasta er en virkelig lækker og velsmagende pastaret med fyldt mørbrad. Retten er både nem og rimelig hurtig at lave. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Svinemørbrad med pasta, salvie og fløde

4.84 fra 6 stemmer
Her er min opskrift på svinemørbrad med pasta. En fyldt mørbrad med parmaskinke og salvie, der serveres på en bund af pasta med fløde.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Dansk
Kalorier: 971
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Fyldt mørbrad
  • 1 svinemørbrad - afpudset
  • Lidt olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 2-3 skiver parmaskinke
  • 10 blade salvie - eller tørret salvie
  • 1 håndfuld persille - hakket fint
Pasta
  • 400 g pasta - evt. penne eller pastarør
  • 1 stort rødløg - hakkes fint
  • 3 fed hvidløg
  • 150 g tomater - små, skåret i mindre stykker
  • 10 blade salvie - snittet fint
  • 1 håndfuld persille - snittet fint
  • 1 citron - økologisk
  • 5 dl fløde - evt. madlavningsfløde
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kog pasta som anvist på pakken, og gå derefter i gang med mørbraden. Den kogte pasta tilsættes lidt koldt vand så kogningen stoppes.
  2. Svinemørbrad afpudses for sølvsene og fedt. Åbn derefter mørbraden op ved at snitte halvvejs ned på langs, og derefter banke kødet ud med hånden. Pas på du ikke skærer helt igennem mørbraden!
  3. Smør kødet med olivenolie krydr med salt og friskkværnet peber. Læg et par skiver parmaskinke på, og drys hakket salvie og persille over.
  4. Rul forsigtigt mørbraden sammen, og luk den med kødnåle. Jeg plejer at bruge tre kødnåle til at lukke den fyldte mørbrad, så den holder sammen under stegningen.
  5. Varm en god stegepande op, og kom et par store klatter smør på. Brun nu først mørbraden på alle sider så den får en god stegeskorpe. Skru lidt ned for varmen og steg kødet færdigt. Samlet skal den steges ca. 15 minutter fra start til slut, hvor du løbende vender mørbraden om. Øs også gerne lidt stegesky op. på kødet undervejs.
  6. Krydr med lidt salt og peber og læg den fyldte svinemørbrad til side.
  7. I stegeskyen på panden sauteres rødløg sammen med hvidløg. Kom også tomaterne ved.
  8. Derefter tilsættes salvie sammen med persille og lidt revet citronskal.
  9. Tilsæt fløden og lad den creme lidt ind. Smag til med lidt friskpresset citronsaft.
  10. Kom den kogte pasta ved og vend det rundt. Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt citronsaft. Til mere fløde hvis du ønsker mere sauce.
  11. Fjern kødnålene fra mørbraden, og anret din svinemørbrad med pasta ved at skære kødet i passende skiver, som serveres på en bund af pasta.

Næringsindhold

Kalorier: 971kcalKulhydrater: 66gProtein: 47gFedt: 58gMættet fedt: 32gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 17gTransfedt: 0.1gKolesterol: 314mgNatrium: 1332mgKalium: 1083mgKostfibre: 2gSukker: 7gVitamin A: 2377IUVitamin C: 26mgCalcium: 133mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Serveringsforslag

Svinemørbrad med pasta serveres straks - og gerne med et stykke godt brød til.

En lækker italiensk tomatsalat er også passende til pastaretten.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annemarie

    maj 17, 2021 at 7:55 pm

    Super god aftensmad🤙🤙
    Fadene tomme

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required