Her får du min opskrift på italiensk fyldt svinemørbrad med frisk spinat, soltørrede tomater, krydderurter og bacon. En smagfuld aftensmad.
Italiensk fyldt svinemørbrad er en virkelig lækker ret til aftensmad, som bestemt også kan anbefales som gæstemad.
Her skæres en svinemørbrad op, hvorefter den fyldes med blandt andet spinat og soltørrede tomater, inden den omvikles med bacon.
Jeg plejer at brune mørbraden i lidt smør på en pande, men du kan også godt stille den direkte i ovnen, hvor du dog så skal give den et par minutter mere. Opskriften er beregnet til fire personer.
Indhold
- Her får du min opskrift på italiensk fyldt svinemørbrad med frisk spinat, soltørrede tomater, krydderurter og bacon. En smagfuld aftensmad.
- Italiensk fyldt svinemørbrad
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Billeder
- Tips
- Fyldt mørbrad
- Svinemørbrad med bacon stegt i ovn (med tilbehør)
- Bedste luksus mørbradgryde
- Helstegt svinemørbrad i ovn
- Svinemørbrad med pasta, salvie og fløde
- Svinemørbrad i mangosauce
- Svinemørbrad stegt som vildt
- FAQ
- Kommentarer

Italiensk fyldt svinemørbrad
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- salt og friskkværnet peber
- 1 tsk hvidløgspulver
- 75 g spinat - frisk, steges kort i lidt olie
- 3 spsk soltørrede tomater - i olie, hakket fint
- Lidt salvie - hakket
- Lidt timian - hakket
- 1 citron - økologisk
- 10 skiver bacon - måske lidt flere
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Svinemørbrad pudses af og snittes op på langs, så du får et stort og fladt stykke kød. Bankes evt. let ud med hånden.
- Krydr kødet med salt, friskkværnet peber og drys med hvidløgspulver.
- Varm en pande op, kom en sjat olivenolie på og steg den friske spinat så den netop falder sammen. Fordeles derefter på kødet. Det er lækkert i en italiensk fyldt svinemørbrad.
- Kom også soltørrede tomater på, og lad gerne lidt af olien fra glasset følge med. Slut af med lidt friske og hakkede krydderurter i form af salvie og timian. Rosmarin er også godt. Riv også lidt citronskal over.
- Rul mørbraden stramt sammen og få fyldet med hele vejen. Lægges forsigtigt til side.
- Læg ca. 10 skiver bacon i skiver ved siden af hinanden, så de netop overlapper hinanden. Rækken af baconskiver skal være lige så bred som din svinemørbrad.
- Læg nu forsigtigt den fyldt italienske svinemørbrad over på baconskiverne, og luk skiverne til tæt om kødet. Bind mørbraden med bomuldssnor.
- Kom lidt olie og smør på en varm stegepande, og brun hurtigt mørbraden hele vejen rundt.
- Italiensk fyldt svinemørbrad lægges nu i et ildfast fad, og steges færdig i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor mørbraden skal have ca. 18 minutter.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Billeder
Her er nogle billeder fra min tilbereding af retten:
Tips
Italiensk fyldt svinemørbrad må gerne hvile fem minutter på et skærebræt, inden den skæres ud i passende skiver. Husk at fjerne bomuldssnoren først!
Tilbehør til den fyldte mørbrad med spinat kan være en klassisk ærterisotto eller sund pastasalat.
Flere inspirerende opskrifter:
Fyldt mørbrad
Svinemørbrad med bacon stegt i ovn (med tilbehør)
Bedste luksus mørbradgryde
Helstegt svinemørbrad i ovn
Svinemørbrad med pasta, salvie og fløde
Svinemørbrad i mangosauce
Svinemørbrad stegt som vildt
FAQ
Ja, du kan godt lave den fyldte italienske mørbrad uden soltørrede tomater, men netop dem giver den autentiske italienske smag i retten.
Ja, du kan sagtens udskifte bacon med parmaskinke. Fremgangsmåden er ellers den samme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Minna
Dejlig smagfuld ret
Jan Ohlsen
Kan man forberede mørbraden dagen før med spinat og det hele