• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Soltørrede tomater - opskrift, fakta og næringsindhold

Soltørrede tomater - opskrift, fakta og næringsindhold

soltørrede tomater
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. november 2019 - Udgivet: 18. januar 2019

Hvad er soltørrede tomater, og hvordan laver man dem selv? Her kan du læse mere om de skønne tomater, og der er også en opskrift på soltørrede tomater.

Soltørrede tomater er noget af det mest lækre, og tomaterne kan virkelig give god smag til meget mad.

Netop fordi tomaterne er tørret helt ind og væsken er stort set væk, bliver de soltørrede tomater meget koncentrede i smagen.

Hvad er soltørrede tomater?

Soltørrede tomater er som navnet siger tomater, der bliver tørret i solen.

Sådan produceres de mange steder, blandt andet i Italien, men der er også en stor produktion, hvor tomaterne tørres i store ovne ved lav temperatur.

Tomaterne halveres og lægges i store fade eller bakker.

Derefter drysses de med salt, der er med til at trække væden ud af tomaterne.

De kan også tilføres forskellige krydderier, og i Italien er det ofte rosmarin eller timian, der anvendes. Meget anvendte krydderier i netop det italienske køkken.

Derefter skal tomaterne tørres i solen, og det tager flere dage, hvor tomaterne lægges i solen fra morgen til aften.

Når tomaterne er tørre udenpå, men stadig har lidt saft indvendigt, kommes de på glas - typisk med olivenolie eller solsikkeolie.

Nu kan de så holde i rigtig lang tid.

Læs mere om den skønne olivenolie her.

Opskrift på soltørrede tomater

Du kan nemt lave dine egne soltørrede tomater, som dog ikke tørrer i solen.

I stedet skal de tørres i ovnen, og det kræver ikke de vilde ting.

Ingredienser

1 kilo cocktailtomater
Olivenolie
Salt
Timian
Sukker

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 100 grader over- og undervarme. Altså ikke varmluft her.
  2. Tomaterne halveres og kommes i en skål.
  3. Kom en god sjat olivenolie ved og vend forsigtigt tomaterne rundt.
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg tomaterne på med skæresiden opad.
  5. Drys dem med lidt salt, finthakket timian og sukker.
  6. Bag de soltørrede tomater (eller rettere ovntørrede) i cirka fire timer.
  7. Tag tomaterne ud og kom dem i et glas og fyld op med olivenolie.
  8. Sæt låget på og stil på køl. Nu har du dine hjemmelavede soltørrede tomater.

Anvendelse

Soltørrede tomater kan anvendes til utrolig mange ting.

For det første er de gode til en forret, hvor de serveres ovenpå et stykke ristet hvedebrød. Klassisk italiensk forret - eller antipasto, som italienerne kalder det.

Men prøv også at strimle soltørrede tomater fint, og vend dem sammen med kogt pasta. Det er også mums.

Derudover anvender jeg ofte soltørrede tomater i gryderetter, hvor de virkelig tilfører mere dybde og smag i retten.

Eksempelvis i min italienske kødgryde, som du absolut skal prøve.

Næringsindhold

Indhold pr. 100 gram soltørrede tomater i olie

Kalorier: 450

Fedt: 15 gram
Kulhydrater: 12 gram
Protein: 9 gram

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. viviannehrkorn@gmail.com

    juni 28, 2021 at 1:07 pm

    Hej, har du erfaring med opbevaring af soltørrede tomater uden ar lægge dem i olie? Det er lige nu aktuelt pga indkøb af fantastiske soltørrede tomater lokalt i Italien. Og må da være andet end olie

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her