Olivenolie er en plantebaseret og vegetabilsk olie, og stammer fra frugterne fra oliventræet, hvor olien bliver udvundet fra.
Olivenolie: Dette er en artikel om olivenolie, hvor vi kigger nærmere på hvad olien egentlig er og om hvorfor den er sund i de rette mængder. Hvis du har lyst til det, må du meget gerne vurdere artiklen på en skala fra 1-5 stjerner længere nede, og også gerne i kommentarfeltet skrive hvad du bruger olien til. Og hvad din yndlingsolivenolie er. På forhånd tak.
Olivenolie er en af de sunde olier, fordi den indeholder gode nærings- og fedstoffer, som har en sundhedsfremmende effekt på kroppen.
Desuden er denne olie god til madlavningen, da den er modstandsdygtig overfor meget høje og varme temperaturer.
Dette gør olivenolien til et sundt og godt valg i køkkenet, blandt andet når du steger frikadeller eller spejlæg.
Er olivenolien sund?
Her kigger vi på nogle af olivenoliens sundhedsfremmende egenskaber, og dem er der faktisk en del af.
- Oliesyren i olivenolien, kan være med til at forbedre hjertets funktion, og kan blandt andet sikre at blodet bliver pumpet mere effektivt rundt og ud i kroppen.
- Fedtstofferne i olivenolien kan styrke din mæthedsfornemmelse.
- Et indtag af olivenolien dagligt, nedsætter desuden risikoen for slagtilfælde med op mod 24%.
- Olien virker anti-inflammatorisk, og kan forebygge og bekæmpe kroniske betændelsestilstande. Desuden kan den også være med til at reducere risikoen for at udvikle alzheimers, kræft og gigt.
- Olivenolie forbedrer din fordøjelse, og kan afhjælpe f.eks. hård mave.
Dog skal du være opmærksom på, hvilken af olivenolierne du vælger, hvis du ønsker de sundhedsfremmende egenskaber som olien har at byde på.
Der er nemlig stor forskel på hvad olien hedder, og hvordan den er fremstillet.
Derfor bør du altid vælge ekstra jomfru olivenolie
Ekstra jomfru olivenolie er nemlig af den bedste kvalitet, og er også den som smager bedst.
Her er der ingen fup og fiduser, og kun de fineste oliven er blevet brugt til at presse olien.
Jomfru olivenolie, kan have fejl på op til 20% af de oliven der bliver brugt til at presse olien.
Ved fejl kan der være tale om at de anvendte oliven har været opbevaret på frost, eller har ligget på jorden inden de er blevet brugt til fremstillingen af olien.
Olivenolie er af den dårligste kvalitet, hvor der må være op mod 20-25% fejl på de oliven, der bliver brugt til olien. Så den er altså ringere end jomfru olivenolien.
Desuden er værre fejl tilladt med denne olie (så de har højst sandsynligt ikke kun været på frost, eller ligget på jorden).
Så selv om ekstra jomfru olivenolien måske koster lidt mere end de andre i supermarkedet, så er der god grund til ikke at spare på pengene hvad angår en god olivenolie.
Opskrifter med olivenolie
Din vurdering
-
Olivenolie
Fup og fiduser, jo, der var jo den store skandale et par år tilbage, hvor de testede 20 forskellige eller hvor mange det var, og kun et par af dem, i følge eksperter, egnede sig til at spise. Ikke at de var usunde, smagskvaliteten var bare helt i bund. Det er desværre et kæmpe svindel foretagende, som gør det nemt at snyde folk som ikke ved hvordan rigtig Oliven Olie smager.