Bagte hvidløg: Se her hvordan du bager hele hvidløg i ovnen. Hvidløgene får en klat smør, og så skal de ellers bare bages i 20 minutter.
Bagte hvidløg er meget nemme at tilberede, og de skal ikke pilles inden turen i ovnen.
Du kan selvfølgelig spise de ovnbagte hvidløg som du vil. Men det nemmeste er blot at presse de enkelte hvidløg fed op.
Og så skal jeg da lige advare dig om, at din ånde er noget præget af hvidløg dagen efter.
Så hold lidt afstand til andre. Omvendt så smager de ovnbagte hvidløg fantastisk godt.
Bagningen af hvidløget gør faktisk, at hvidløgsånden ikke er så krads som normalt. Så det er da en formildende omstændighed.
Beregn et helt hvidløg til hver personer, så opskriften her er til fire personer.
Opskrift på bagte hvidløg med smør
Ingredienser
- 4 hele hvidløg
- 4 tsk smør
- 1 tsk rosmarin
- salt
Sådan gør du
- Med en skarp kniv skærer du lige toppen af de hele hvidløg. De skal altså ikke pilles eller hives fra hinanden. Men netop bruges hele.
- Stil hvidløgene i et ildfast fad, eventuelt på et stykke bagepapir.
- Læg en klat smør på hvert hvidløg.
- Drys også lidt rosmarin og salt på hver, og tryk det let fast i smørret.
- Stil så fadet med de lækre hvidløg ind i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft.
- Her skal hvidløgene nu bages i cirka 20 minutter.
Du kan også lave bagte solo hvidløg i stedet. Solo hvidløg har ikke fed, men er et helt hvidløg:
En anden spændende måde at udnytte hvidløgets gode smag på er denne:

Jesper Ravn
Smager fantastisk.
Men hvad er holdbarhed på dem? Og hvordan opbevares de bedst?