Her er min opskrift på en nem og frisk tomatsalsa med blommetomater, forårsløg og persille. God som tilbehør til blandt andet mexicansk mad.
En nem tomatsalsa, som du kan lave på under 10 minutter.
Tomatsalsaen kan laves på mange forskellige måder, afhængig af hvad du præcist skal bruge den til.
Oprindeligt betyder salsa egentlig blot "sauce" på spansk, men der er altså flere betydninger af.
Min version er god som dip til nachos - eller til at putte i tacos eller tortillas. Eller blot som nemt og sundt tilbehør. Det er kun dig, der afgør det.
Opskriften er beregnet som tilbehør/dip til fire personer.
Opskrift på nem og lækker tomatsalsa
Ingredienser
- 300 gram blommetomater
- 1 bundt forårsløg
- 1 potte persille
- frisk koriander - hvis du kan lide det
- 4 spsk olivenolie
- ½ lime - saften
- flagesalt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tomaterne skylles og skæres i mindre tern. Lægges i en skål. Andre tomater end blommetomater kan selvfølgelig sagtens bruges, men jeg synes, at de er perfekte til en salsa.
- Skær top og bund af forårsløgene, og snit dem derefter i helt tynde skiver.
- Persille hakkes fint og kommes ved. Elsker du frisk koriander, kan du med fordel også komme lidt af den ved.
- Hæld olivenolie og friskpresset limesaft over.
- Krydr med lidt flagesalt og friskkærnet peber - og vend forsigtigt din tomatsalsa rundt.
Serveringstips og opskrifter
Den færdige salsa med friske tomater serveres straks. Du kan også komme lidt hvidløg og chiliflager i, hvis du er til det.
Brug for eksempel salsaen i tortillas, til tacos og som tilbehør til alt fra æggekage til chili con carne.

Comments
No Comments