Sådan laver du de perfekte nachos i ovn eller mikrobølgeovn, og de er selvfølgelig med cheddar. Se også hvordan nachos udtales.
Nachos er vildt populære som snack, forret eller tilbehør til mexicanske retter, og så er det særdeles nemt at lave selv.
Men der er dog et par ting du skal vide, så dine majschips bliver helt perfekte. Dem får du i denne guide.
Tilberedning i ovn
For nachosene laves netop med majschips - kendt som tortilla chips.
Dertil skal du bruge noget cheddar ost, og så kan de tilberedes i enten ovn eller mikrobølgeovn.
Jeg vil dog anbefale at tilberede nachosene i ovnen, for det giver altså det bedste resultat. Mikrobølgeovnen kan anvendes, men det bliver aldrig helt så godt som ovnen.
Du kan serveres de færdige nachos med en lækker guacamole, som du finder opskriften på lidt længere nede.
Udtale af nachos
Og så er der diskussionen om hvordan man udtaler nachos?
Det er selvfølgelig et spansk ord, og den korrekte udtale er [ˈnɑtjʌs].
Betydning
Hvis du undrer sig over hvad det betyder, så er der faktisk en logisk forklaring.
De traditionelle majschips er jo trekantede, og nachos kommer af betydningen "næse".
Hvilket jo giver god mening.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til nachos
1 pose tortilla chips (nachos)
175 gram cheddar
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 220 grader varmluft.
- Fordel tortilla chips i et ildfast fad (beklæd gerne fadet med bagepapir for at lette rengøringen), og riv cheddar over. Du kan med fordel lægge majschips og cheddar i lag for et endnu bedre resultat.
- Bages i cirka fem minutter, og de er færdige når osten er smeltet. Bag aldrig nachosene for længe, for så risikerer du de bliver tørre.
- Du kan i øvrigt også bage chips og cheddar med jalapenos for endnu mere styrke.
- I mikrobølgeovnen tilberedes nachosene ved højeste effekt, og her kigger du til fadet hvert halve minut, og de er færdige når osten er helt smeltet.
Se her hvordan du laver guacamole:
Se mere indhold her:
Del dine ideer og tanker med os andre her: