Huevos rancheros er mexicansk morgenmad, når den er allerbedst. En god opskrift med bla. peberfrugt, baked beans og æg. Nem at lave.
Jeg elsker huevos rancheros, som er en populær morgenmadsret fra det mexicanske køkken.
Dels smager retten himmelsk godt, og dels er den altså ret nem at lave. Og jo, så er den også meget mættende som morgenmad, brunch eller til frokost.
Der findes et utal af opskrifter på huevos rancheros, men her er den variant jeg plejer at lave. Med masser af peberfrugt, løg og baked beans - og naturligvis æg, der tilberedes med til sidst.
Der kan også tilsættes koriander, lidt ost, jalapenos eller chipotle - og baked beans kan evt. erstattes med kidneybønner. Der kan også tilsættes hakkede tomater. Mulighederne er mange.
Her er der lavet et æg til hver person - du kan selvfølgelig sagtens tilføje flere æg.
Opskrift på huevos rancheros
Huevos rancheros (opskrift på mexicansk morgenmad)
Ingredienser
- 1 løg - finthakket
- 1 grøn peberfrugt - i små tern
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 8 små tomater - skåret i kvarte
- 1 dåse baked beans
- 1 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- 1 teske spidskommen
- chilipulver - eller fintsnittet jalapenos
- salt og friskkværnet peber
- 4 æg
Sådan gør du
- Løg og peberfrugter gøres klar som anvist, og hvidløg hakkes fint. Tomater skæres i halve, har du større tomater, snittes de i mindre stykker.
- Sæt en pande over kogepladen og kom en god sjat olie i.
- Start med at sautere løg og peberfrugter uden det tager farve.
- Kom så tomaterne ved sammen med en dåse bakes beans, vand, en smuldret bouillonterning, spidskommen og chilipulver. Eller jalapenos. Mængden af chili/jalapaenos afgør jo hvor stærk du laver din huevos rancheros, så her må du selv afgøre og smage dig frem.
- Skru ned for varmen og lad nu retten simre under låg i ca. 15 minutter. Om nødvendigt tilsættes lidt mere vand.
- Smages til med salt og friskkværnet peber.
- Lav fire fordybninger i panden, hvor du forsigtigt kommer et æg i hver. Krydr æggene med lidt salt og peber.
- Læg låget på igen, og lad nu din rancheros huevos få ca. 8 minutter mere, så æggene er tilberedte.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Huevos rancheros serveres straks, og gerne med varme tortillas til.
Den mexicanske ret er som sagt fremragende som morgenmad, men er bestemt lige så vidunderlig til frokost eller brunch.
Hvad betyder huevos rancheros?
Hvis du undrer dig over navnet på den mexicanske ret, så er der også her en forklaring.
Huevos betyder æg på spansk, og rancheros kan nærmest oversættes til landlig.
Så huevos rancheros kan til dansk oversættes til bondeæg. Det er altså en æggeret fra landet. Altså en mexicansk udgave af vores æggekage. Så ved du det.
Se også mine opskrifter på:
Cowboygryde (populær gryderet med bacon og pølser)
Del dine ideer og tanker med os andre her: