Fyldte tacoskåle er ekstra sjove at lave, når man selv laver skålene af tortillas. Her får opskrifter på to forskellige slags fyld.
Fyldte tacoskåle er en ret, som er rigtig god for folk, der gerne vil vide, hvad der er i maden. Her kan man nemlig selv bestemme, om man vil have kylling- eller oksekødsfyld.
Jeg er vild med at gøre lidt ekstra ud af det mexicanske bord som for eksempel tortillas. I min optik kan ens kreativitet få frit spil med ingredienser og anretning.
Derfor kom jeg på de her sjove tacoskåle, som kan bruges til en tacoaften eller til tapas. De er meget nemme at lave. Dog kræver det, at du har en fast muffins-form.
Som fyld har jeg brugt kyllingetern og godt krydret, hakket oksekød.
Du kan enten bruge Cajunkrydderi som angivet i opskriften, eller en pose Tex-Mex-krydderi
Opskrift på fyldte tacoskåle
Fyldte tacoskåle i to forskellige versioner
Ingredienser
- 3 stk tortillas
- olie
Oksekød
- 250 gram hakket oksekød
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. Cajunkrydderi
- cheddar - revet
Kyllingfyld
- 1 pakke kyllingetern
- 1,5 spsk. Cajunkrydderi
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Tag de tre pandekager og læg dem oven på hinanden.
- Skær kanterne af, så du nu har en stor firkant.
- Skær firkanten over, så du nu har 4 x 4 små firkanter.
- Tag firkanterne og kom dem i muffinsformene.
- Kom lidt revet ost i bunden.
Oksekød
- Skær løg i tern og svits dem i lidt fedtstof på en pande nogle minutter.
- Tilsæt hakket oksekød og brun det godt med krydderier og presset hvidløg.
- Kom fyldet i tacoskålene og top med ost.
- De fyldte skåle varmes i ovnen i 10 minutter.
Kyllingefyld
- Varm olie på panden
- Tilsæt kylling og krydderier og varm svits det godt.
- Kom kylling i tacoskålene toppet med ost.
- Varmes i 10 minutter ved 180grader.
Få tilsendt opskriften på mail
Du kan også prøve kræfter med en af disse mexicanske retter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: