Her er min opskrift på svinemørbrad med spidskål og blomkål. En nem og lækker omgang mad i fad med en super skøn sovs. God som nem aftensmad.
Svinemørbrad med spidskål er en skøn ret til aftensmad, og det er opskriften på populær mad i fad.
Her omvikles en svinemørbrad nemt med skiver af bacon, hvorefter kødet lægges på en bund af spidskål, gulerødder, blomkål og porrer.
Dertil kommer en lækker sovs, der blandt andet smages til med en smule sennep, og så skal retten blot have 30-35 minutter i ovnen. Imens kan du klare opvasken og rydde køkkenet.
Du kan naturligvis variere mængden af de forskellige grøntsager som du synes, og svinemørbraden kan også krydres dit yndlingskrydderi. Jeg bruger blandt andet indimellem roasted garlic and pepper, som du kan købe i diverse supermarkeder.
Opskrift på svinemørbrad med spidskål
Svinemørbrad med spidskål
Ingredienser
- 0,5 spidskål - eller mere, snittet fint
- 0,5 blomkål - i mindre stykker
- 1 bundt gulerødder - i tynde skiver
- 2 porrer - i skiver
- 1 potte timian
- 1 potte persille
- 1 svinemørbrad - afpudses
- 7-8 skiver bacon
- 5 deciliter madlavningsfløde - eller alm. fløde
- 1 teskefuld sennep
- 2 deciliter vand
- 2 bouillonterninger - høns eller grøntsag
- salt og friskkværnet peber
- 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
- 3 teskefulde majsstivelse
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og find et ildfast fad frem. Smør det med lidt olie.
- Gør grøntsagerne klar som anvist, og fordel dem i fadet sammen med finthakket timian og persille. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Læg baconskiverne ved siden af hinanden i svinemørbradens længde, og baconskiverne skal netop overlappe hinanden. Krydr med salt og peber. Læg den afpudsede svinemørbrad på og vikl baconskiverne op om mørbraden, så kødet pakkes ind i bacon.
- Læg den baconsvøbte mørbrad ovenpå grøntsagerne i fadet.
- Kog madlavningsfløde op i en gryde sammen med sennep, vand og to bouillonterninger. Smag til med salt, friskkværnet peber og friskpresset citronsaft.
- Jævn sovsen med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Rør det i sovsen, så den får den rigtige konsistens.
- Fordel sovsen over grøntsagerne i fadet. Ikke over kødet!
- Svinemørbrad med spidskål, grøntsager og sovs skal nu have ca. 30-35 minutter i ovnen, så grøntsagerne er møre og baconen lidt sprød.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Note
Svinemørbrad med spidskål serveres straks, og du kan blot stille fadet på bordet.
Men tag lige først svinemørbraden over på et skærebræt, hvor kødet skæres i passende skiver. Lægges derefter tilbage på grøntsager.
Retten kan spises som den er, men du kan også servere en god salat til.
Her finder du mere inspiration til din aftensmad.
Se også disse opskrifter:
Maddie
Hold op hvor ser det lækkert ud! Det skal jeg prøve at lave idag 😍 Er dog i tvivl om hvilken sennep jeg skal bruge? Sød eller stærk? Jeg håber du når at svare 😊 Mvh Maddie
Anne Marie Vestrup
Kan jeg bruge rosenkål i stedet for blomkål i retten “ mørbrad med spidskål”
Venlig hilsen Anne Marie
Holger Rørby Madsen
Hej Anne Marie
Det kan du tro - og rosenkål er jo super sunde og lækre 🙂
Alt det bedste
Holger
Mette Larsen
Hej Holger.
Hvad mener du med et Bundt gulerødder??? Det ville være rart med antal gram.
De bedste mad hilsener
Mette
Matias
500g vil jeg sige 🙂