Her får du min opskrift på baconsovs. Det er en både nem, lækker og velsmagende sauce, som laves med bacon i tern. God til mange kødretter.
Baconsovs er en virkelig lækker sauce, og navnet lyver ikke. Det er en sovs, der laves på en bund af blandt andet bacon i tern.
Det er en nem sovs, som heller ikke tager lang tid at lave, og sovsen er perfekt til bøffer og andet okse- eller kalvekød.
Husk at smage saucen til med blandt andet lidt citronsaft, og der kan også anvendes en smule sukker.
Bliver baconsaucen for tyk, kan der blot tilsættes lidt mere vand. Er den for tynd, kan du nemt koge den lidt mere ind til ønsket konsistens.
Husk også at se disse opskrifter:
Opskrift på baconsovs
Ingredienser
- 150 gram bacon i tern
- Lidt olie til stegning
- 1 løg hakket fint
- 1 teskefuld paprika med top
- 1 spiseskefuld hvedemel
- 2,5 deciliter vand
- 1 bouillonterning evt. høns
- 2 deciliter fløde
- 2 spiseskefulde tomatpure
- 2 spiseskefulde engelsk sauce
- 1 citron lidt saft
- salt og friskkværnet peber
- 2 spiseskefulde estragon frisk, hakkes fint
Sådan gør du
- Kom tern af bacon i en lille, kold gryde, og varm op ved en god varme. Steg indtil bacontern er næsten sprøde.
- Tilsæt så løg og steg det med i et minuts tid, men løget skal ikke tage farve. Tilsæt om nødvendigt lidt olie, men det afhænger af hvor meget vand og fedt din bacon smider.
- Drys så paprika ved sammen med hvedemel, og vend rundt i kort tid.
- Tilsæt så vand, bouillonterning, fløde og tomatpure, og kog op. Kom også engelsk sauce ved.
- Skru lidt ned for varmen, og lad du nu baconsovs simre i 8-10 minutter.
- Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Der kan også tilsættes lidt mere paprika, hvis dette ønskes.
- Lige inden servering vendes et par spiseskefulde hakket estragon i baconsovsen. Dette kan dog udelades.
Næringsindhold
Note
Baconsovs serveres straks, og den passer perfekt til de fleste retter med kød.
Den cremede sauce med bacon er også god til kartoffelbåde og mange andre kartofler.
Her finder du mange flere opskrifter på sovs.
Lene Andersen
Hejsa 😉
Jeg synes det lyder spændende med denne sovs og den skal helt sikkert prøves en dag.
Jeg laver ikke særligt mange sovser/saucer, så dejligt med opskrifter på nogle mere specielle af slagsen, altså uden at det lige er brun sovs 😉
I øvrigt tak for en god side, hvor jeg har opdaget flere 'nye' retter at lave og synes at det er flere gode tips og tricks *tommel op*
Mange hilsner fra Lene
Holger Rørby Madsen
Hej Lene
Mange tak for det - det er dejligt at høre.
Og du kan roligt glæde dig til denne baconsovs 🙂
Alt det bedste
Holger
Elisabeth
Vad är engelsk sause
Pia
Hej Holger.
Tak for nogle fantastiske opskrifter som jeg bruger flittigt 🤗
Kan man lave baconsaucen om formiddagen og opvarme den til aften?