Paprikasauce med bacon og løg er en lækker og cremet sovs, og her er den nemme opskrift. Brug den velsmagende sauce til kylling og koteletter.
Paprikasauce med bacon og løg er en særdeles populær sovs, og den smager da også forrygende godt.
Både bacon og løg er sammen med paprika med til, at skabe en virkelig velsmagende sauce, som passer perfekt til at mange slags kød.
Jeg bruger især paprikasaucen til kylling og koteletter, men den er altså også god til andre kødretter.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på paprikasauce med bacon
Ingredienser
Sådan gør du
- Kom bacontern i en kold gryde, og skru op til en middel varme. Steg baconternene næsten sprøde.
- Tilsæt så løg og steg videre i et minuts tid.
- Kom smør ved og lad det smelte og bruse af, inden der tilsættes mel. Røres grundigt rundt.
- Så tilsættes paprika og tomatpure, som igen røres ud.
- Rør derefter gradvist mælk i indtil den ønskede tykkelse på din paprikasauce med bacon opnås. Det plejer at passe med cirka fire deciliter mælk, men tilsæt som du synes. Husk at sovsen til sidst er lidt tykkere end den er lige nu! Du kan dog altid komme lidt mere mælk ved.
- Kom en spiseskefuld koncentreret kalvefond ved sammen med lidt gastrik eller engelsk sauce.. Dette kan dog udelades, og du får stadig en lækker sovs.
- Lad din paprikasauce med bacon simre i ca. 5-10 minutter, hvorefter den smages til med salt og friskkværnet peber. Sovsen kan godt stå længere på kogepladen ved svag varme.
Næringsindhold
Tips
Paprikasauce med bacon serveres straks, og den er som sagt forrygende til både ovnstegt kylling, en stegt kotelet og meget andet kød.
Se også disse opskrifter:

Comments
No Comments