Min bedste opskrift på en nem paprikakylling, hvor en hel kylling parteres, brunes af på panden, hvorefter den steges mør i en lækker paprikasauce.
Paprikakylling er en virkelig lækker måde at lave kylling på, hvor kyllingekødet simrer mørt i en uimodståelig sovs med paprika.
Samtidig er kylling med paprika meget nem at lave, og den er en af mine favoritter.
Paprikakylling med sovs lyder måske noget kalorietungt, men faktisk er sovsen mest lavet på vand og en bouillonterning, så værre er det heller ikke. Dog er den lige rundet af med en smule fløde, men denne kan undlades.
Det er ikke for sjovt at retten hedder paprikakylling, og derfor skal huske at smage godt til med paprika. Og spar heller ikke på paprikaen når du bruner kyllingestykkerne.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Mere paprika? Se også min opskrift på paprika flødesovs.
Opskrift på paprikakylling
Paprikakylling (opskrift på kylling i paprikasauce)
Ingredienser
- 150 gram bacon - i tern
- 1 kylling - på ca. 1,5 kilo
- paprika
- 150 gram champignon
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 4 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- 1 deciliter fløde
- rosmarin - nogle friske kviste
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at partere kyllingen i otte dele, så du har over- og underlår for sig, og brystkødet delt i ialt fire stykker. Krydr med salt og peber.
- Champignon børstes rene for jord og deles i kvarte. Rødløg og hvidløg snittes fint, mens peberfrugten skæres i tynde strimler.
- Find en pande frem, og varm den godt op. Kom en godt sjat olie på og brun kyllingestykkerne så de får en god farve på begge sider. Krydr også med paprika (det er jo en paprikakylling), og det tager cirka tre minutter på hver side før de er klar. Tag panden af blusset.
- Stegegryden varmes op og bacontern steges næsten sprøde. Tilsæt derefter champignon, som steges et par minutter.
- Derefter svitses løg og hvidløg et minut, inden du kommer peberfrugt i. Svits det et minut mere.
- Drys hvedemel i og kom også 2-3 teskefulde paprika ved.
- Hæld vand i og smuldr bouillonterningen i. Tilsæt tomatpasta, engelsk sauce og fløde og lad det koge op. Hak lidt frisk rosmarin og kom det ved.
- Læg kyllingestykkerne ned i sovsen i gryden, skru ned for varmen, og nu skal din paprikakylling simre under låg i cirka 30 minutter.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og eventuelt også med mere paprika.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige paprikakylling serveres med enten kogte ris eller en fløjsblød kartoffelmos.
Se også mine opskrifter på:
Vikingegryde med svinekød og peberfrugt
Del dine ideer og tanker med os andre her: