Kyllingegryde er en dejlig ret, der laves med kyllingebryst, fløde og paprika, og samtidig er kogetiden kort. God hverdagsmad med kogte ris.
Kyllingegryde er meget nem at lave, da retten dels koges med kyllingebrystfilet, og dels har en meget kort kogetid.
Derfor er den god på de travle hverdage, hvor du ikke har meget tid, men alligevel også vil have god mad.
Gryderetten kan sagtens varieres, hvor forårsløg kan erstattes af almindelige løg, og du kan også anvende andre grøntsager i retten.
Der er anvendt en dåse cherrytomater på dåse, som jeg synes er gode til denne type mad, men du kan sagtens også bare bruge en almindelig dåse hakkede tomater.
Opskriften på kyllingegryde er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på kyllingegryde
Ingredienser
- 600 gram kyllingebrystfilet
- 4 gulerødder
- 2 bundter forårsløg
- 2 spiseskefulde paprika
- 2,5 deciliter fløde
- 1 dåse cherrytomater eller hakkede tomater
- 1 spiseskefuld tomatpasta
- 1 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- 1 teskefuld basilikum tørret
- salt og friskkværnet peber
- 300 gram ris
Sådan gør du
- Kyllingebrystfileterne skæres ud i mere mundrette tern. Brunes af i en stegegryde med lidt olivenolie, og krydres med salt og peber. Steg i 3-4 minutter ved en god varme.
- Gulerødder skæres i tynde skiver og forårsløg i en centimeter tykke skiver på skrå. Kommes ved kyllingen. Steges et par minutter.
- Kom paprika ved sammen med fløde, tomater, tomatpasta, vand, bouillon og basilikum, og lad det koge op.
- Skru ned for varmen, og lad nu din kyllingergryde simre i 15 minutter, så gulerødderne netop er møre. Du kan om nødvendigt tilsætte lidt mere vand, hvis du ønsker en lidt tyndere sovs.
- Smages til med salt og peber.
Næringsindhold
Noter
Den færdige kyllingegryde serveres straks sammen med de kogte ris og en lækker romainesalat.
Comments
No Comments