Her er min opskrift på eksotisk kyllingegryde, der bla. laves med kyllingebryst i tern, ananas og masser af grønt. Serveres med kogte ris.
Eksotisk kyllingegryde er en både lækker og nem gryderet, der laves kyllingebryst og masser af grøntsager.
Retten er ikke kødtung, da jeg har vægtet mere grønt i form af peberfrugt, majs og ananas, og samtidig tager den ikke lang tid at lave. Derfor er den et skønt bud på hverdagsmad.
Mængderne af de forskellige ingredienser kan sagtens justeres til, og nogle ting kan udelades. Herunder champignon, hvis du ikke er så vild med dem.
Der kan også tilføres mere kylling, og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på eksotisk kyllingegryde
Ingredienser
- 200 gram bacon i tern
- 300 gram kyllingebryst skåret i mindre tern
- 200 gram champignon i kvarte
- 1 bundt forårsløg i tynde skiver
- 1 rød peberfrugt i små tern
- 2 teskefulde karry
- 2 teskefulde paprika
- 3 spiseskefulde sød chilisauce
- 2 spsk. soja
- 150 gram majs
- 150 gram ananas i tern, gerne fra dåse, kom også vandet med
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spiseskefulde tomatpasta koncentrat
- 2 deciliter vand gerne kogende
- 1 terning bouillon gerne høns
- salt og friskkværnet peber
- 300 gram ris koges som anvist på pakken
Sådan gør du
- Start med at komme bacon i tern i en kold gryde, og tænd så kogepladen på en god varme. Steg baconternene næsten sprøde.200 gram bacon
- Kyllingebryst skæres i mindre tern, der steges sammen med bacontern i ca. 2 minutter.300 gram kyllingebryst
- Derefter tilsættes champignon, som steges med i et par minutter mere. Husk at røre godt rundt i gryden.200 gram champignon
- Tilsæt så forårsløg sammen med peberfrugt, karry, paprika og sød chilisauce, og lad det stege et minuts tid mere under omrøring. Tilsæt også lidt soja.1 bundt forårsløg, 1 rød peberfrugt, 2 teskefulde karry, 2 teskefulde paprika, 3 spiseskefulde sød chilisauce, 2 spsk. soja
- Så kommer du majs i gryden sammen med ananas og vandet fra ananasdåsen. Det passer med en lille dåse ananas. Vend rundt.150 gram majs, 150 gram ananas
- Kom hakkede tomater i sammen med tomatpasta, vand og en bouillonterning.1 dåse hakkede tomater, 2 spiseskefulde tomatpasta, 2 deciliter vand, 1 terning bouillon
- Eksotisk kyllingergyde simrer nu uden låg mens du koger dine ris.300 gram ris
- Smag gryderetten til med salt og friskkværnet peber, og kom også gerne en smule friskpresset citronsaft i.
Næringsindhold
Noter
Eksotisk kyllingegryde serveres straks sammen med de kogte ris. Da der er en del grønt i gryderetten, er det ikke nødvendigt at servere salat eller andet tid.
Et godt stykke grydebrød er dog lækkert tilbehør.
Anne-Mette Solberg
Det smager fantastisk
Louise
Er næringsindholdet regnet korrekt ud.... undrer mig over, at der er over 900 kcal i én portion med de ingredienser der er i....