Sådan laver du en asiatisk kyllingergryde med ananas. En nem opskrift på en sund gryderet med asiatisk smag. Serveres med kogte ris.
Asiatisk kyllingegryde er en både nem og hurtig ret til aftensmad, og gryderetten er god til børnefamilien, da den er rimelig mild i smagen.
Mængden af karry kan du selv justere, og retten er også fedtfattig og sund, da den ikke indeholder hverken kokosmælk eller fløde.
Se også: Kylling i karry - nem opskrift på 25 minutter med ris
Gryderetten kan også nemt laves i en dyb pande, og den er beregnet til fire personer. Mængden af de enkelte ingredienser sammensættes som du synes.
Opskrift på asiatisk gryderet
Ingredienser
- 500 gram kyllingebryst i mindre tern
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 bundt forårsløg i skiver
- 3 fed hvidløg i tynde skiver
- 2 spiseskefuld karry
- 1 spiseskefuld hvedemel med top
- 4 deciliter hønsebouillon varm
- 2 spiseskefulde ingefær frisk, revet
- 2 spiseskefulde soja
- 1 rød peberfrugt i små tern
- 140 gram ananas i tern, brug også lagen
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 250 gram ris koges som anvist
Sådan gør du
- Til asiatisk kyllingegryde starter du med, at stege kyllingekødet i lidt olie. Det skal have cirka 2 minutter ved høj varme.
- Tilsæt så forårsløg, hvidløg og karry, og svits det hurtigt med, så karryen lige bliver brændt af.
- Drys en stor spiseskefuld hvedemel over, og vend det rundt, hvorefter den varme hønsebouillon tilsættes. Rør rundt.
- Kom så revet ingefær i sammen med soja, rød peberfrugt og ananas. Mængden svarer til en lille dåse ananas, og hæld også lagen i gryden.
- Lad den asiatiske gryderet simre mens du koger ris, altså i ca. 10-15 minutter.
- Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Er sovsen for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand.
Næringsindhold
Noter
Asiatisk kyllingegryde serveres straks sammen med kogte ris og dampede ærter. Du kan servere retten med bagte edamanebønner.
Kyllingekødet kan også udskiftes med svinekød, hvis du hellere vil have det. Her kan man evt. skære koteletter ud i mindre tern, og ellers blot følge fremgangsmåden.
Kalkun er også en fin erstatning fo kylling i retten.
Se også: Boller i karry - skøn opskrift på kødboller i karrysovs