Estragonsauce er en nem sovs, men samtidig smager den af finere madlavning. Laves med frisk estragon og oksebouillon, og den er god til bla. oksekød.
Estragonsauce smager hen i retning af den klassiske bearnaise sauce, men den er uden det fede og kalorietunge smør.
Samtidig er sovsen nem at lave, og du kan bruge til den alt fra bøffer til stegt kylling.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til estragonsauce
1 skalotteløg
2 spiseskefulde olivenolie
3 spiseskefulde hvidvinseddike
1 lille potte estragon
3 deciliter oksebouillon
Saften af en halv citron
1 deciliter fløde
1 spiseskefuld Maizena
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skalotteløg pilles og snittes helt fint. Sauteres let i lidt olivenolie i en lille gryde. Løget skal ikke tage farve.
- Kom derefter hvidvinseddike ved sammen med et par spiseskefulde finthakkede blade fra estragonen. Lad det sautere et lille minut.
- Tilsæt så oksebouillon og citronsaft, og lad det koge et par minutter ved middel varme.
- Kom fløden i.
- Rør Maizena ud i en smule koldt vand, og jævn din estragonsauce til en passende og ønsket konsistens.
- Smages til med salt, peber og evt. lidt sukker.
- Kom et par spiseskefulde finthakkede estragonblade mere i saucen lige inden servering. Serveres straks.
Se også mine opskrifter på:
Comments
No Comments