Verdens bedste paprika flødesauce, der laves af hønsefond, paprika og fløde. Super god sovs til schnitzler og koteletter. Og meget andet.
Paprika flødesauce er en super god allround sovs, som altid er rar at kunne lave.
Den passer selvfølgelig fint til en wienerschnitzel eller koteletter, men er også god til frikadeller og mange andre retter.
Opskriften giver sovs til fire personer.
Opskrift på paprika flødesauce
Paprika flødesauce (til schnitzler og koteletter)
Ingredienser
- 2 deciliter hønsefond
- 4 teskefulde paprika
- 3 spiseskefulde tomatpasta
- 2 deciliter fløde
- 1 spiseskefuld gastrik
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog hønsefond op i en gryde, og tilsæt paprika.
- Rør så tomatpasta ud i sovsen, så den jævner en smule.
- Tilsæt derefter fløde, og lad det igen koge op.
- Smag paprika flødesovsen til med gastrik, salt og friskkværnet peber.
- Lad den nu koge lidt ind, så den cremer en smule.
- Du kan også jævne din paprika flødesovse med en smule Maizena, der udrøres i lidt koldt vand, hvis du ønsker en tykkere sovs. Det burde dog ikke være nødvendigt.
- Bliver sovsen for tyk, kan du tilsætte en smule mere vand.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Du kan justere styrken på din paprika flødesauce med mere eller mindre paprika, eller brug at give den en smule chili.
Skal du bruge mere sovs, ja så ganger du bare opskriften op.
Se også mine opskrifter på:
Villy Eriksen
Hvad er gastrik ???
Guffeliguf.dk
Hej Villy
Gastrik er en tynd sirup, som du laver af sukker og æblecidereddike. Den er fantastisk til sovs, og meget nem at lave selv. Opskriften er her: https://madensverden.dk/opskrift-paa-gastrik/
God fornøjelse
Holger
Guffeliguf.dk.