Her får du min opskrift på champignonsauce, der er en lækker og nem sovs med svampe. Brug den fyldige svampesovs til mange slags kød og pasta.
Champignonsauce er en lækker sovs, som ikke tager lang tid at lave.
Du kan både lave saucen med de almindelige, hvide champignon, men det er også fint at anvende de brune markchampignon.
For at få den rette smag på din svampesovs, er det vigtigt at brune svampene godt af. Men ellers er champignonssovsen nem at lave.
Opskrift på champignonsauce
Ingredienser
- 150 gram champignon alm. hvide eller markchampignon, skiver
- 1 løg finthakket
- 1 fed hvidløg finthakket, kan udelades
- 3 deciliter fløde
- 1 spiseskefuld kyllingefond koncenteret, fra flaske
- timian finthakket
- persille finthakket
- 1 citron lidt saft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær roden af champignon, og børst dem rene for jord. Snit derefter svampene i skiver. Du kan som sagt anvende enten de alm. hvide champignon eller de brune markchampignon.
- Varm en pande godt op og kom en sjat olie på. Tilsæt derefter de skivede champignon, og nu skal de brunes grundigt af. Det giver den gode bund i din champignonsauce. Så brug tid på at få brunet dem godt af.
- Tilsæt så hakket løg og hvidløg, og lad det sautere med under omrøring et minuts tid mere.
- Derefter kommes fløde på panden sammen med med en spiseskefuld kyllingefond (dø køber den koncentreret på flaske). Du kan også anvende en kalvefond eller en anden fond.
- Timian og persille hakkes og kommes ved. Brug hvad du synes passer.
- Smag din sovs med svampe til med salt, peber og lidt citronsaft. Citronsaften tager noget af den fede smag.
- Lad champignonsovsen reducere en smule ind til ønsket konsistens. Der kan tilsættes mere fløde, hvis dette ønskes.
Næringsindhold
Tips
Den færdige champignonsauce serveres straks - og den er altså blandt andet perfekt til pasta, koteletter, kylling og meget mere.
Se også disse opskrifter med champignon:
Kanon god sauce tak 👍🏻
Kan den fryses ?
Fik du svar, Kim?