Her får du min opskrift på kylling med baconsvøb og champignon sauce. En skøn hverdagsret, som kan serveres med ovnstegte kartofler og ærter.
Kylling med baconsvøb og champignonsauce er skøn aftensmad, der både er populær hos børn og voksne.
Her krydres stykker af kyllingebryst, hvorefter der vikles et par stykker bacon om. Det er meget nemt.
Retten serveres med en særdeles lækker champignonsauce, der både er cremet og fyldig - og dertil de ovnstegte kartofler og ærter.
Kyllingeretten kan naturligvis også serveres med andet tilbehør, og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kylling med baconsvøb
Ingredienser
Ovnstegte kartofler
- 650 gram kartofler små, delt i kvarte
- olivenolie
- hvidløgspulver
- paprika
- salt og friskkværnet peber
Kylling med baconsvøb
- 4 stk. kyllingebryst filet
- hvidløgspulver
- paprika
- salt og friskkværnet peber
- 8 skiver bacon
Champignonsauce
- 250 gram champignon delt i kvarte
- 1 stort løg hakkes fint
- 4 deciliter fløde
- 2 spiseskefulde soja
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Ærter
- 400 gram ærter frosne, koges et minut
Sådan gør du
- Ovnstegte kartofler: Kartofler skæres i kvarte, og du behøver ikke skrælle dem. Kommes i et ovnfast fad, og vendes med en god sjat olie, hvidløgspulver, paprika, salt og friskkværnet peber. Bages i ca. 35-40 minutter ved 200 grader varmluft. Kan med fordel vendes rundt et par gange undervejs.
- Kylling med baconsvøb: Kyllingebryst fileter krydres med hvidløgspulver, paprika, salt og friskkværnet peber. Vikl to stykker bacon om hvert stykke kylling, og læg dem på bageplade med bagepapir. Pensles med lidt olie. Bages ca. 20-25 minutter sammen med kartoflerne i ovnen. Altså ved 200 grader varmluft.
- Champignonsauce: Champignon ristes af på en varm pande, og løg tilsættes sammen med et par spiseskefulde smør. Sauteres ca. et minut mere. Tilsæt fløde sammen med soja, og lad det creme lidt ind. Smages til med friskpresset citronsaft, salt og peber. Pas på med saltet!
- Ærter: Ærterne koges et minut i letsaltet vand, hvorefter koldt vand hældes ved. Står to minutter, vandet hældes fra og ærterne er klar.
Næringsindhold
Note
Kylling med baconsvøb og champignonsauce serveres med de ovnstegte kartofler og ærter.
Det er en lækker og velsmagende middagsret, som er populær hos både børn og voksne.
Hvad vil du spise i aften? Her er inspiration til aftensmad.
Vild med kylling? Her er flere lækre retter til dig:
Kylling i paprika flødesovs med spidskål og ris
Kyllingemix med pommes frites og broccoli
Fad med kylling, ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
Comments
No Comments