Her er en hurtig opskrift på svinemørbrad med champignonsovs, som du kan lave færdig på 15 minutter. Serveres med kogte ris og dampet romanesco, blomkål eller broccoli.
Svinemørbrad med champignonsovs er en dansk klassiker, som er dejlig hverdagsmad, fordi den er så simpel en ret.
Samtidig er den hurtig at tilberede, så du faktisk kan servere mørbradbøffer med den cremede champignonsovs på cirka 15 minutter.
Jeg har her anvendt mørke champignon, men de lyse kan selvfølgelig bruges på samme måde.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til svinemørbrad med champignonsovs
1 svinemørbrad
250 gam champignon
1 rød peberfrugt
3 deciliter piskefløde
Persille
Salt
Peber
Fremgangsmåde
- Svinemørbrad klargøres, hvor sølvsene og fedt skæres fra. Del mørbraden i cirka otte lige store bøffer.
- Børst champignon rene for jord, og del dem i halve eller kvarte. peberfrugt skæres i små stykker.
- Varm en pande op ved høj varme, og kom lidt olie på.
- Steg mørbradbøfferne i 2-3 minutter på hver side, så de virkelig får en god stegeskorpe, og tag dem til side på et fad.
- Svits nu champignon på den varme pande, så de bliver stegt godt igennem.
- Kom så peberfrugt ved, og svits videre et minut, inden du tilsætter fløden.
- Lad det koge op og creme lidt ind, hvorefter du smager champignonsovsen til med salt og peber.
- Vend også friskhakket persille i.
Læg mørbradbøfferne tilbage i sovsen, og server straks retten sammen med dampet romanesco, broccoli eller blomkål.
Selvfølgelig skal der også kogte ris til mørbradbøfferne.
Måske er du også interesseret i disse opskrifter på en cremet hvidkålssuppe eller en god allround sovs til kød. Se også hvordan du koger din spaghetti helt korrekt.
Comments
No Comments