Her er min opskrift på svinemørbrad i airfryer. En mør og saftig mørbrad, der er alvet lidt sticky med både en rub og glasering. Så glæd dig.
Svinemørbrad i airfryer er meget nem aftensmad med masser af smag.
Her er mørbraden lavet med en rub, pakket ind i serrano skinke og glaseret, og det giver en virkelig smagfuld, mør og saftig svinemørbrad.
Se også: Sund mad i airfryer - med kylling og spidskål på 10 minutter
En svinemørbrad må ikke tilberedes for længe, heller ikke i en airfryer, da den så nemt bliver tør. Men følg denne fremgangsmåde, og så får den perfekte mørbrad.
I stedet for serrano skinke kan du vikle skiver af bacon om mørbraden, og opskriften er beregnet til fire personer. Serveres med gode mængder grønt, og så er der nok til alle.
Opskrift på svinemørbrad i airfryer
Svinemørbrad i airfryer
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- 1 spiseske brun farin
- 1 teske paprika
- salt og friskkværnet peber
- 5 skiver Serranoskinke
Glasering
- 1 spiseske brun farin
- 1 spiseske sennep
Sådan gør du
- Til svinemørbrad i airfryer starter du med, at afpudse mørbraden for sølvsene og fedt.
- Bland brun farin sammen med paprika, salt og peber, og gnub det godt ind i kødet.
- På et skærebræt lægges de fem skiver serrano skinke ved siden af hinanden, men så de overlapper hinanden.
- Læg svinemørbraden midt på skinkeskiverne, og fold skinkeskiverne op om mørbraden, som derefter vendes om, så samlingen er nedad. Det kan drille lidt, men det kan lade sig gøre. Skinken kan udskiftes med skiver af bacon, hvis du mere er til det.
- Læg mørbraden i et fad i i din airfryer, men den kan også lægges på et stykke bagepapir. Du skal ikke lægge den direkte på risten, da den efterfølgende glasering vil give dig en mere besværlig rengøring.
- Luk skuffen og steg din svinemørbrad i airfryer 10 minutter ved 180 grader.
- Brun farin og sennep røres sammen til en glasering, der påføres svinemørbraden. Luk skuffen, og giv nu den glaserede svinemørbrad yderligere 7 minutter ved 180 grader.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Sådan laver du en lækker svinemørbrad i airfryer, og nu kan du med fordel lade den hvile på et skærebræt i 10 minutter.
Derefter kan mørbraden skæres i passende skiver.
Tilbehør kan være kogte eller stegte kartofler og en lækker broccolisalat.
Ruth Tift Eriksen
Forvarmer du airfryeren inden mørbraden lægges i?
Holger Rørby Madsen
Hej Ruth
Nej, bare direkte i med mørbraden og så tænder du 🙂
Alt det bedste
Holger
Vita Alice Mortensen
Det er en lækker Opskrift kan man servere pebersauce til ??
Vita Alice Mortensen
Opskriften lyder lækker men hvad sauce serverer man til ??
Lærke
Hejsa.
Sikke en spændende opskrift. Hvordan tænker du, at jeg kan tilberede svinemørbraden i ovnen i stedet?
Tak for din tid og hjælp.
Mvh Lærke